Arkanov ubica se pojavljuje u Vidimo se u čitulji: Znate s kojom ekipom? Prepoznajete ga? (FOTO)
Foto: Facebook / Arkan

strah i trepet devedesetih

Arkanov ubica se pojavljuje u Vidimo se u čitulji: Znate s kojom ekipom? Prepoznajete ga? (FOTO)

Osuđen je zbog pomaganja u ubistvu Željka Ražnatovića Arkana u hotelu "Interkontinental" 2000. godine i danas služi kaznu od 30 godina u požarevačkoj Zabeli.
Objavljeno: 10:56h

Tata sam, mame mi! Šijan opet glumio tatu i rizikovao glavu, ali komentar jedne devojke je pobedio! (VIDEO)

Ona mnogo ozbiljnija pucnjava, koja je presudila da se ponovo otisne u inostranstvo dogodila se tri godine kasnije i zbog nje je Nikolić ponovo napustio Srbiju - ovoga puta sam. U njoj je ubijen njegov najbolji prijatelj Pirke. Revolveraški obračun tog avgustovskog dana 1993. bio je nezapamćen. Bliski sa novobeogradskim gangom - "bežanijcima", Gagi i Pirke su sedeli u bašti fudbalskog restorana "Bežanija" sa kafanskom pevačicom. Uleteo je Goran Marjanović - Goksi Bombaš - i Pirketa izrešetao iz "kalašnjikova", dok je Gagi dobio dva metka u nogu. Nikolić je od takvog života bio umoran. Obezbedio je papire za Grčku, tamo osnovao trgovinsku firmu i pustio da se preko njegovog imena, dela i reputacije u Beogradu sležu godine prašine.

Pucnjava u januaru 2000. ispred hotela "Interkontinental" je odnela taj zaborav. Za Arkanovo ubistvo optužen je bivši policajac Dobrosav Gavrić iz Loznice, a za saučesništvo Milan Đuričić Miki i njegov brat od tetke- Dragan Nikolić Gagi.

Bio je u bekstvu tri godine: odlučio je, navodno, da se skloni kada je čuo da su njegovi bliski prijatelji pohapšeni i okrivljeni za trostruko ubistvo, a jednom prilikom je rekao da je to učinio po savetu i uz znanje nekih visokih funkcionera MUP-a. Uhapšen je u Beču u aprilu 2003. i početkom naredne godine izručen Srbiji i osuđen na 30 godina zatvora.

Danas je u požarevačkoj Zabeli, a uskoro ima i nameru da napiše knjigu u kojoj će nam, nadamo se, otkriti neke nove detalje.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.