ŠOK! VLADI GEORGIEVU ZABRANJEN ULAZAK U CRNU GORU NA 10 GODINA!
Foto: Marina Lopičić, Printscreen/Youtube, Ilustracija/Espreso.rs

ŠOK!

ŠOK! VLADI GEORGIEVU ZABRANJEN ULAZAK U CRNU GORU NA 10 GODINA!

Uprava policije Herceg Novi zabranila je pevaču Vladi Georgievu ulazak u Crnu Goru do 2030. godine, saopštila je advokatska kancelarija Tomanović, koja zastupa Georgieva.

Objavljeno: 23.11.2020. 13:23h

Iz ove advokatske kancelarije podsećaju da je MUP Crne Gore prvo usvojio njihovu žalbu, u kojoj je navedeno da je zabrana ulaska pravno neodrživa, jer nije naveden razlog zbog kojeg bi mu bio zabranjen ulazak, a onda je Policijska uprava Herceg Novi u ponovnom postupku ulazak zabranila na 10 godina.

U saopštenju se izražava uverenje da će drugostepeni organ prihvatiti pravnu argumentaciju i poništiti zabranu ulaska u Crnu Goru Georgievu, prenose beogradski mediji.

foto: Printscreen/YouTube/RTS

- U međunarodnoj pravnoj praksi oblik degradirajućeg tretmana pojedinca postoji uvek, kada država postupa bez legitimnog cilja, disproporacionalno i ciljano uvredljivo prema pojedincu, jer i strancu pri ulasku u zemlju pripadaju prava garantovana brojnim međunarodnim pravnim dokumentima. Kao pravni zastupnici Vlade Georgieva, uvereni smo da će Vlada Crne Gore prihvatiti stav da i stranac ima svoja prava i da moć države da izriče zabrane pojedincu mora biti ograničena osnovnim standardima vladavine prava - navode advokati kancelarije Tomanović.

Georgiev je krajem avgusta vraćen sa graničnog prelaza Sitnica u BiH zbog, kako je saopšteno tada iz crnogorske Uprave policije, zabrane ulaska u Crnu Goru.

- DPS i ovakvo obračunavanje sa Srbima. Na zdravlje vam i na obraz! - napisao je tada Georgiev na Tviteru.

Bonus video:

(Espreso.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media