5 zvezda srpske estrade koje su radile za DB! Mi pevali njihove hitove, a oni slali tajne poruke
Foto: Dragan Kadić, Dragana Udovičić, Aleksandar Jovanović Cile

malo pevaju, malo špijuniraju

5 zvezda srpske estrade koje su radile za DB! Mi pevali njihove hitove, a oni slali tajne poruke

Kriminolog i bivši operativac SDB Božidar Spasić kaže da tajna policija uvek ima interes da se ubaci među estradne zvezde
Objavljeno:

Jedina pevačica koja je otvoreno priznala da je sarađivala s tajnom službom je Vesna Rivas, od koje smo uspeli da dobijemo odgovor zahvaljujući produkciji TV Hepi, budući da se ona trenutno nalazi u "Parovima".

- Dosta kolega sa estradne scene je radilo za DB. Ne mogu da kažem imena, molim vas da me razumete. Pevači su pogodni za DB jer mi ulazimo u mase; to naročito važi za muzičke grupe, tu uvek odaberu ponekog za saradnika i to je bilo veoma aktuelno u vreme bivše Jugoslavije i tadašnje emigracije. Najlakše je preko pevača saznati neku informaciju i to debeovci odlično znaju. Recimo, dogodi se neko ubistvo, službenici DB odmah jure svoje izvore sa estrade, jer se pevači druže sa svetom sa one strane zakona, razumete? - objašnjava Vesna Rivas. Kriminolog i bivši operativac SDB Božidar Spasić kaže za Kurir da tajna policija uvek ima interes da se ubaci među estradne zvezde, jer su vrlo pokretljive, kreću se u različitim krugovima, putuju u inostranstvo, pa su mogući sakupljači veoma značajnih podataka i informacija, pa čak i glasina. - To nije neuobičajeno da se u celom svetu koriste estradne zvezde, od glumaca i reditelja pa do pevača. Kod nas je to specifično jer se ne radi o pravom angažovanju saradnika koji će vam davati podatke o nekom licu, nego je reč o takozvanom operativnom druženju i to smo zvali informativni razgovor, a da pevač, na primer, čak i ne zna da to nama treba - objašnjava Spasić.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.