5 zvezda srpske estrade koje su radile za DB! Mi pevali njihove hitove, a oni slali tajne poruke
Foto: Dragan Kadić, Dragana Udovičić, Aleksandar Jovanović Cile

malo pevaju, malo špijuniraju

5 zvezda srpske estrade koje su radile za DB! Mi pevali njihove hitove, a oni slali tajne poruke

Kriminolog i bivši operativac SDB Božidar Spasić kaže da tajna policija uvek ima interes da se ubaci među estradne zvezde
Objavljeno:

Nema tog pevača sa srpske estrade koji na neki način nije sarađivao s tajnim državnim službama! I nema tog pevača ili pevačice koji bar jednom nisu preneli neku naizgled beznačajnu informaciju službeniku Državne bezbednosti, a ovaj ju je već, kako to Služba nalaže, pospremio u fioku; da je otvori kad za to bude bilo potrebe! Ovo za Kurir tvrdi većina sagovornika, potvrđujući na taj način priču koja je u javnosti ponovo pokrenuta ove nedelje - da su pripadnici raznoraznih službi kao svoje izvore vrbovali likove sa estrade, i folk i pop-rok muzičare. Pevačica Olja Karleuša kaže da s njom nikad niko nije kontaktirao, ali da se „u drugom smislu“ viđala sa službenicima DB.

Uzivanje na Savi...

A photo posted by Olja Karleusa Official (@oljakarleusaofficial) on

- Kad su neke proslave, na primer, odlazak u penziju ili slično, oni imaju običaj da pozovu nas pevače da im uveselimo to slavlje, što je, po mom mišljenju, normalno - kaže ona. - Mene nisu vrbovali, ali to ne znači da od drugih nisu tražili saradnju - dodaje.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.