SANJA MARINKOVIĆ BESNA ZBOG MERA: Stari su diskriminisani, ne razumem mere koje se odnose na godine starosti!
Foto: Printscreen Youtube

NIJE JOJ JASNO

SANJA MARINKOVIĆ BESNA ZBOG MERA: Stari su diskriminisani, ne razumem mere koje se odnose na godine starosti!

Emotivna ispovest!

Objavljeno:

Voditeljka Sanja Marinković kaže da su porodična okupljanja ono čega se seća i što joj predstavlja najdražu uspomenu koja se odnosi na Uskrs.

- Kao i kod većine moje najranije sećanje vezano je za porodična okupljanja- brat, roditelji, bake i deke. Bake su po običaju bile kraljice švedskog stola i spremale omiljena jela za sve nas, a moja mama je bila izvor kreativne energije i trudila se da jaja i uskršnja dekoracija budu svake godine sve bolji - kaže voditeljka.

Ove godine slavimo u toku vanrednog stanja i policijskog časa, ali to ne treba da utiče na nas, a ukoliko sve ovo posmatramo kao jednu vrstu izazova iz svega ćemo izaći uspešniji i bolji.

foto: Printscreen

- Vanredno stanje je u državi, u svakoj kući pa na žalost i u glavi svakoga od nas ali je najvažnije sa nam je red u srcu i duši. Na moju sreću ja zaista uzivam kod kuće jer imam redovne radne obaveze oko TV i platforme "Mera srece" pa mi je izolacija zaista vreme koje posvetim prijateljima i porodici - kaže Sanja.

Ove godine možda nećemo svi slaviti sa najmilijima, ali to nije razlog da se ne radujemo svakom danu koji je blagoslov, a ovaj Uskrs koji je došao u vreme velikih izazova je tu da nas podseti na osnovne vrednosti i koliko moramo biti strpljivi jer i to je odlika svakog hrišćanina.

- Na žalost moji roditelji su u rizičnoj grupi pa ne izlaze, ali ce ove godine za jaja i uskršnje kolace biti zadužena moja snaja Jelena koja je veoma talentovana i uživa u kreativnom farbanju, ukrašavanju i kulinsrskim đakonijama. Imam tu privilegiju da ce to biti njen poklon za Strahinju - rekla je Marinkovićeva.

Situacija kao što je ova sigurno će doneti izvesne promene u društvu i međuljudskim odnosima, a mnogi smatraju i da će promeniti svest i pogled na život.

foto: printscreen

- Moje misli i emocije u izolaciji okupirani su onime što intrigira svakokg građanina- neizvesnost, strah od posledica izolacije i želja da nam neko odgovori na pitanje - koliko ce da traje ili koliko ce ovo socijalno distanciranje da utiče na nas da strepimo posle od svakog zagrljaja i poljupca - zaključila je voditeljka.

Pravo svakog vernika je da prisustvuje službi u crkvi i da može da razgovara sa svojim sveštenikom. Ipak, voditeljka ne smatra da su oni oštećeni ovom situacijom, već građani koji su najviše distancirani od drugih ljudi, a to su oni koji spadaju u grupu iznad 65 godina.

- Ne razmišljam ni o svojim potrebama ni o potrebama vernika vec isključivo o tome da mi svi imamo svoja prava kao emotivna i socijalna bica i ne razumem mere koje se odnose na godine starosti, jer su tako diskriminisani i oni koji imaju vise od 65 godina a zdravstveno, socijalno i emotivno su mnogo vitalniji od nekoga ko je jednu ili dve decenije mlađi. Ovo je samo moj licni emotivni doživljaj, ali svakako da doktori znaju sta je najbezbednije - rekla je Sanja Marinković za Alo.rs.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.