19 GODINA POSLE TRAGEDIJE: Lana je novi život pronašla u Milanu!
Lana Radeljak, Foto: Facebook

PRONAŠLA MIR

19 GODINA POSLE TRAGEDIJE: Lana je novi život pronašla u Milanu!

Obrazovanje je ovoj mladoj i samosvesnoj dami oduvek bilo prioritet

Objavljeno:

Tek što je počela da živi, Lanu Radeljak pogodila je velika tragedija. Sa samo mesec i po dana ostala je bez majke, glumice Ene Begović, koja je smrtno stradala u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na ostrvu Brač. Od tada do danas prošlo je 19 godina i puno se toga promenilo. Od krhke devojčice Lana je izrasla u samosvesnu mladu ženu koja svojim izgledom neverovatno podseća na svoju majku.

foto: Youtube printscreen

Ulaže u obrazovanje

Duga kosa, širok osmeh i plave oči na Lani kao da su precrtani s njene majke. A osim spoljašnjosti, devetnaestogodišnja Lana od Ene je nasledila i izuzetnu bistrinu koju savršeno upotpunjuje ambicija koja je vodi kroz život, a to je dokazala i upisom na prestižan fakultet u Italiji. Lana je od prošle godine studentkinja menadžmenta na priznatom univerzitetu Bocconi u Milanu, koji je poznat kao jedan od vodećih u svetu za biznis i menadžment. Pre četiri godine zauzeo je deseto mesto na listi najboljih obrazovnih institucija u području biznisa i menadžementa u svetu, a peto u Evropi.

foto: Facebook

Obrazovanje je ovoj mladoj i samosvesnoj dami oduvek bilo prioritet. Nakon privatne osnovne škole, srednjoškolsko obrazovanje nastavila je u Britanskoj međunarodnoj školi u Zagrebu. Željna novih izazova, prelazi u elitnu zagrebačku XV gimnaziju, popularno zvanu MIOC, koju je završila prema međunarodnom programu IB. To i ne čudi s obzirom na to da je porodica Radeljak oduvek ulagala u obrazovanje. Lanin stariji brat Leo magistrirao je na prestižnom fakultetu London School of Economics and Political Science Univerziteta u Londonu, a njegovim stopama krenula je i Lana, čije obrazovanje godišnje košta, prema podacima koji se mogu naći na internet stranici Univerziteta, nešto manje od 13.000 evra. Upisom na prestižan fakultet prijateljima se prošlo leto pohvalio njen otac Josip Radeljak, a prekretnicu u Laninom životu najavila je tada i njena kuma Dunja Pavešić, inače direktorka istaknute riječke agencije za marketing i odnose s javnošću. Upis na fakultet, ali i Lanino punoletstvo, proslavili su u letnjoj oazi porodice Radeljak u Supetru na Braču. Vesela ekipa zabavljala se uz hitove Mladena Grdovića, koji je samo zbog proslave otkazao sve dogovorene nastupe. Osim obrazovanju, Lana veliku pažnju pridaje i modi, a obožava i putovanja. Iako društvena događaje retko poseđuje, kad god se pojavi, uvek iznova oduševi svojim odevnim kombinacijama. Odmerena je, profinjena i sa stilom. Pokazala je to i na promociji sestre Maje Lene Lopatny, ćerke glumice Mije Begović, s kojom je izuzetno bliska. Na Lanu je neizmerno ponosna i teta Mia, koja je prošle godine na Lanin rođendan podelila s pratiocima dirljiv trenutak iz svog života.

foto: Facebook

Podrška porodice

“Pre 18 godina primila sam u naručje ovo dragoceno čudo – našu Lanu, prekrasnu, divnu, mirišljavu, maznu i kako onda, tako i danas zauvek povezane, ljubavlju iznad ljubavi!”, poručila je tada glumica. A osim u sopstvenoj porodici, Lana proteklih godina podršku ima i u naočitom Franu, s kojim provodi sve više vremena. Ne tako davno uhvaćeni su u šetnji središtem grada, a svoju bliskost nisu se ni trudili da sakriju. Je li reč tek o prijateljstvu ili o ljubavi, zasad nije poznato, no evidentno je da predivna ćerka Ene Begović uživa u društvu vršnjaka koga je svojim prijateljima na društvenim mrežama predstavila još u februaru 2017. godine.

foto: Facebook

To je ujedno jedna od poslednjih javnih objava na njenom profilu vidljiva onima koji s Lanom ne dele virtualno prijateljstvo. Upravo tim potezom još je jednom dokazala da joj tajanestvenost i te kako godi. Svetla reflektora i velikih pozornica nikada je nisu privlačila, a čini se da će tako i ostati jer, iako je dete poznatih roditelja, Lana je svoj život oduvek čuvala podalje od sedme sile.

Bonus video

EKSKLUZIVNO! Prvi snimak Nadežde Biljić ispred Urgentnog centra posle prebijanje: Ja ništa nisam KRIVA

(Espreso.co.rs/ Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.