POZNATI GLUMAC JE POGINUO U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI: Imao je tešku sudbinu! Brata su mu UBILI I BACILI U SEPTIČKU JAMU
Hrvatski glumac Josip Zovko poginuo je u saobraćajnoj nesreći, Foto: Prinscreen

tragedija

POZNATI GLUMAC JE POGINUO U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI: Imao je tešku sudbinu! Brata su mu UBILI I BACILI U SEPTIČKU JAMU

Poginuo pre 20 dana

Objavljeno: 26.04.2019. 21:03h
  • 17

Hrvatski glumac Josip Zovko poginuo je u saobraćajnoj nesreći pre nešto više od 20 dana, kada su se 2 automobila sudarila u mestu Grudsko Vrilo na magistralnom putu Grude-Gorica.

- Ne znam što bih vam rekao. Svi smo u velikom šoku. Za Josipa me vežu najlepši počeci, zajedno smo počeli da snimamo prve hrvatske serije i filmove - rekao je Vedran Mlikota za 24sata.hr.

foto: Printscreen Youtube

Tragična sudbina snašla je i njegovog brata sredinom 2017. godine. Ante Zovko, tada 46-godišnji trgovac automobilima, nestao je 26. maja 2017, a policija ga je pronašla posle 40 dana potrage.

Ubijen je u garaži poslovnog partnera Rudolfa Ožića Bašića, a potom bačen u obližnju septičku jamu. Dok je trajala potraga, policija je pregledala septičku jamu ispred Ožićeve kuće, međutim beživotno telo Ante Zovka nisu pronašli. To se dogodilo nekoliko dana nakon njegovog nestanka, stoga telo tada nije isplivalo na površinu.

U početku nije bilo dovoljno dokaza da je ubica Ožić, koji je takođe bio trgovac automobilima, već su ga tretirali kao svedoka. Ipak, tri puta je menjao iskaze i davao je neprecizne informacije.

Policija je postala svesna i počela je da ga tretira kao osumnjičenog tek nakon što je pokušao sebi da oduzme život. Tada je završio u splitskoj bolnici na psihijatrijskom odeljenju. Kada je pušten iz bolnice, već sutradan 1. jula, obesio se na verandi porodične kuće.

Pronađena je i oproštajna poruka u kojoj je napisao da su za njegov potez krivi finansijski problemi. Naime, Ožić je Zovku dugovao čak 45 hiljada kuna.

Taj nesrećni događaj doveo je do ponovnog pregleda septičke jame, kada je pronađeno Zovkovo telo. Rudolf je u Zovka najpre ispalio jedan hitac koji ga je pogodio u srce, a potom, nakon što se Ante zarotirao, Ožić ga je pogodio drugim hicem u leđa.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media