U POSLU NAJBOLJA IKADA, A U LJUBAVI SAMO TRAGEDIJE: Volela je Gileta iz Orgazma, a ZBOG NJEGA OSTALA SAMA DO GROBA!
Sonja Savić, Foto: Print Screen Youtube

lepa i nesrećna

U POSLU NAJBOLJA IKADA, A U LJUBAVI SAMO TRAGEDIJE: Volela je Gileta iz Orgazma, a ZBOG NJEGA OSTALA SAMA DO GROBA!

Poznata po odbacivanju tabua od početka ju je pratila reputacija čudne i neprilagođene

Objavljeno:

Glumica Sonja Savić ostala je poznata i priznata po svojoj briljantnoj filmskoj karijeri, a za to je bila često nagrađivana na najprestižnijim filmskim manifestacijama. Beskompromisna, svoja i buntovna uspela je da kreirala uloge dajući im uvek prepoznatljiv lični pečat. I danas, punih 11 godina od njene smrti, prema mišljenjima mnogih, takav talenat se više neće pojaviti na našim prostorima.

foto: Print Screen Youtube

Međutim, kako je imala velikog uspeha u profesiji za koju je bila predodređenja, njen ljubavni život pratile su velike tragedije.

Poznata po odbacivanju tabua od početka ju je pratila reputacija čudne i neprilagođene, a ostala je upamćena njena rečenica:

foto: Printscreen

- Ja sam bila srećna kad sam pronašla ljude koji su jednako nesrećni kao ja- izjavila tada Sonja.

Bila je deo perioda koji je obeležila neka nova vrsta muzike poznatija kao "Crni talas" pa ne čudi što se u to vreme zabavljala sa Giletom iz "Električnog orgazma" koji joj je i posvetio pesmu "Debela devojka" jer je tada uvek bila nezadovoljna svojom kilažom.

Srđan Gojković Gile
Srđan Gojković Gile foto: Stefan Jokić

Imala je jednu veliku ljubav koja je obeležila njen život ali se završila tragično. Sa svega 15 godina se zaljubila u poznatog džez muzičara Vlajka Lalića i sa njim planirala zajednički život i osnivanje porodice. Nažalost, te planove omela je njegova prerana smrt 1990. godine jer se utopio. Povodom toga Sonja je jednom prilikom izjavila:

foto: Printscreen

– Dok sam bila mlada, često sam zamišljala kako ću imati brak i porodicu sa čovekom koga beskrajno volim i kome ću se potpuno posvetiti. Imala sam veliku ljubav. Otkako je on otišao iz mog života, kada sam imala dvadeset devet godina, sebe smatram udovicom – bila je izričita Sonja.

Sonja je život završila onako kako nije zaslužila, ali ipak onako kako je odlučila. Sama, razočarana, sa sve manje volje i verovanja u nove projekte, a naročito u novu kulturu kojoj nikako nije htela da se prilagodi. Nestali su svi oni nesrećni ljudi koji su je činili srećnom. Preminula je u svom stanu u 48.godini kao posledica predoziranja heroinom.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.