NAJTEŽE TEK PREDSTOJI! Šaulići NE SMEJU da kroče u Krčedin, Goca ZAPOMAŽE na glas! Tamo sve još MIRIŠE NA ŠABANA!
Šaban Šaulić najviše je voleo da provodi vreme u Krčedinu, Foto: Ana Paunković

njene reči kidaju dušu

NAJTEŽE TEK PREDSTOJI! Šaulići NE SMEJU da kroče u Krčedin, Goca ZAPOMAŽE na glas! Tamo sve još MIRIŠE NA ŠABANA!

Porodica tragično nastradalog Šabana Šaulića moraće da se susretne sa svim njegovim stvarima koje je ostavio u Krčadinu gde je provodio najviše vremena 

Objavljeno: 27.02.2019. 09:15h
  • 3

Porodicu tragično nastradalog Šabana Šaulića tek očekuje bolan susret sa mestom i stvarima koji su značili čitav njegov život.

Goca i deca će ovih dana morati da odu do pevačeve „oaze mira“, kako je nazivao svoj raj u Krčedinu, da preuzmu njegove stvari, da izvuku čamac iz vode, da provere struju, vodu i sve ono što je on sam radio gotovo svakodnevno.

foto: Filip Plavčić

- Budući da je Šaban u kući u Krčedinu provodio gotovo osam meseci godišnje, da je tamo živeo, spavao, odatle išao na nastupe i tamo se svaki put vraćao, svaki milimetar tog imanja miriše na njega. Pevač je tokom života vodio računa i o tome da se tokom zimskih meseci ne zalede vodovodne cevi, da usled plime i oseke čamac ne ostane na suvom, da ukoliko nestane struje uključi agregat, jer su zamrzivači puni riba koje je upecao - ispričao je blizak pevačev prijatel za Alo. 

foto: Dragan Kadić, Zorana Jevtić

Slomiće se načisto, ulazak u kuću će biti najbolniji i Goca se plaši susreta sa svim tim. Šabanu je Krčedin bio, pored porodice, sve na svetu, a lično mu je za rođendan kupila čamac, proća izvor i dodaje da su u kući papirići od sportskih prognoza koje je kralj narodne muzike godinama igrao, štapovi za pecanje, mnoge njegove nagrade i pehari, garderoba, obuća, stvari za ličnu higijenu...

Kako kaže, on je predočio članovima Šabanove porodice da bi ovih dana morali da dođu i pobrinu se oko tih stvari, ali Goca samo plače i ponavlja da nije spremna.

foto: Vladimir Šporčić

Ona ne prestaje da plače, kuka i zapomaže. Stalno ponavlja: „Ko će mene da dočeka u Krčedinu? Ko će vrata da mi otvori? S kim ću kafu na terasi popiti?“ Srce mi se slama. Izgubio sam jednog od najboljih prijatelja, ali me duša boli zbog bola kroz koji njegova porodica prolazi - kaže izvor i kaže da ne znam da šta će porodica da uradi sa kućom u Krčedinu, da li će je porodica zadržati u čast uspomene na Šaleta ili će je pak prodati zbog prevelike boli.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media