OVU PESMU SVI ZNAMO, ALI ŠTA ZNAČE NJENI STIHOVI? Mnogi su mislili da BAJAGA peva o HRVATSKOJ, a istina je potpuno DRUGAČIJA!
Foto: Dragana Udovičić

442 do beograda

OVU PESMU SVI ZNAMO, ALI ŠTA ZNAČE NJENI STIHOVI? Mnogi su mislili da BAJAGA peva o HRVATSKOJ, a istina je potpuno DRUGAČIJA!

Jedna od teorija jeste da se radi o rastojanju od Skoplja do Beograda

Objavljeno: 20:49h

Pesma Momčila Bajagića Bajage "442 do Beograda" je veliki hit i mnogi misle da se peva o Zagrebu. Naime, već godinama kruže mitovi o značenju stihova Bajagine pesme "442 do Beograda".

Jedna od teorija jeste da se radi o rastojanju od Skoplja do Beograda koji su udaljeni približno 442 kilometra. Po drugoj teoriji ovo je relacija između Zagreba i prestonice Srbije, ali to je malo verovatno, jer je stvarna udaljenost oko 390 kilometara. Po trećoj teoriji tvrdi se da je 442 broj lokomotive JŽ 1 442 001 koja je na pruzi Beograd-Zagreb napravila rekord od nekih 180 km/h u smeru Beograda.

- Broj 442 ne odnosi se ni na kakvu konkretnu razdaljinu i tu ne postoji nikakva simbolika. Istina je da je približna kilometraža do Skoplja ili do Sarajeva, ali to mi nije bilo u glavi kada sam se odlučio za taj broj. Uzeo sam ga jer sam želeo da navedem neku veću destinaciju, a ne 20 kilometara, a ovaj broj se savršeno rimovao - objasnio je Momčilo Bajagić Bajaga u jednom intervjuu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.