BAJAGA IZAZVAO NOVI RAT REČIMA U HRVATSKOJ: Gradonačelnik BJELOVARA oštro napao ZAMENICU ŽUPANA!
Foto: Facebook / Vladimir Sporčič

pokrenuo lavinu

BAJAGA IZAZVAO NOVI RAT REČIMA U HRVATSKOJ: Gradonačelnik BJELOVARA oštro napao ZAMENICU ŽUPANA!

Gradonačelnik smatra da niko ne treba da mu se meša u posao

Objavljeno:

Zamenica bjelovarskog župana Bojana Hribljan ovih dana došla u centar pažnje javnosti, nakon što je predložila da Bajaga zapeva na Dan grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja.

Na njen predlog reagovao je na Fejsbuku bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak i upozorio na vrlo bitan aspekt cele priče oko zamenice i njenog poziva Bajagi, a to je - koliko su zapravo bespotrebne županije i zaposleni u njima kao i čime se bave dok primaju ogromne plate.

Hrebak je objavu na Fejsbuku naslovio "Besposlen pop i jariće krsti", a u nastavku je prenosimo u celosti:

- Ovo je samo još jedan dokaz i ilustracija onoga što celo vreme govorim, a to je da su županije u Hrvatskoj bespotrebne, toliko bespotrebne da se dožupanica u nedostatku posla bavi organizacijom koncerata po gradovima. Svoj posao ne radi, ali u tuđi se meša. Zapravo niti ne znam što je njen posao jer županije postoje radi sebe samih, a ovakvo jeftino skupljanje političkih poena po principu "podeli, pa vladaj" isključivo je u funkciji foteljašenja.

Dakle, građani su nas izabrali da promenimo Bjelovar, vratimo zajedništvo, duh pobjednika, pokrenemo novi razvojni ciklus, olakšamo realizaciju preduzetničke inicijative, dignemo zaposlenost i poboljšamo povlačenje sredstava iz EU fondova. Upravo zbog toga, sigurno neću dozvoliti da zbog nečijeg populizma i jeftinog publiciteta izgubimo fokus s onoga za što smo izabrani. Bjelovar nećemo vraćati u prošlost, nego graditi dinamičan grad koji potiče inicijativu i razvoj i uključuje sve svoje građane. Zato, okanite se posla koji nije vaš.

Grad Bjelovar odavno je osmislio program za Dan grada i ne znam odakle sad naknadna pamet da se nešto menja, pogotovo od osoba čiji to nije posao. Sami ćemo s našim građanima obeležiti taj dan u duhu zajedništva, a ne pokušaju deljenja ljudi radi dobivanja jeftinih političkih poena.

Protiv sam bilo kakvih zabrana koncerata jer zabrane nisu trajno rešenje, a niti dobro rešenje. Mi moramo menjati društvene norme. U Bjelovaru sigurno nećemo braniti koncerte, neka peva i sluša tko što želi, ali nećemo niti nikom drugom dati da nam organizuje proslavu Dana grada. Okrenimo se budućnosti i stvaranju političkog sadržaja, a ne populizmu i demagogiji.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.