LANE GUTOVIĆ IMAO JE POSLEDNJU ŽELJU, A PORODICA JE TO REŠILA DA ISPUNI: Jedna stvar mnoge je tada ZAČUDILA
Milan Lane Gutović, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

detalji

LANE GUTOVIĆ IMAO JE POSLEDNJU ŽELJU, A PORODICA JE TO REŠILA DA ISPUNI: Jedna stvar mnoge je tada ZAČUDILA

Gutović je za sobom ostavio neizbrisiv trag

Objavljeno:

Glumac Milan Lane Gutović preminuo je 25. avgusta 2021. godine u 75. godini života, nakon duge i teške borbe sa opakom bolešću. Dramski umetnik živeo je povučeno i tiho, a o njemu se malo šta znalo.

Serije i filmovi poput "Tesne kože", "Metle bez drške", "Otvorenih vrata", "Bele lađe" samo su neki od njegovih ostvarenja u kojima je dao svoj lični pečat.

Pored rola po kojima će ga pamiti generacije, legendarni Lane iza sebe je ostavio i četvoro dece.

Glumac Milan Lane Gutović preminuo je 25. avgusta 2021. godine
Glumac Milan Lane Gutović preminuo je 25. avgusta 2021. godinefoto: Antonio Ahel/ATAImages

On je iz dva braka dobio - ćerke Nevenu i Milicu sa prvom suprugom čije ime nije poznato javnosti, dok je sa drugom suprugom Biljanom Knežević dobio sinove Jakova i Spasoja.

Poslednja želja

Nakon njegove smrti na naslednicima je bilo da ispune njegovu poslednju želju.

Gutović je za života izrazio želju da bude sahranjen na lokalnom kumodraškom groblju, a nije želeo ni komemoraciju. Mnoge je začudilo što glumac neće počivati u Aleji zaslužnih građana, ali porodica je insistirala na tome da bude ispoštovana njegova poslednja želja.

- Sahrana će biti održana u subotu na kumodraškom groblju, tu počivaju i njegovi roditelji. Neće biti komemoracije, to je bila njegova želja. Porodica neće davati izjave za medije - rekao je za Novosti Gutovićev sin neposredno nakon očeve smrti.

Na pitanje da li će porodica pristati, ukoliko zvaničnici predlože da Lane Gutović počiva u Aleji zaslužnih građana, Spasoje je rekao da će ispuniti glumčevu želju da bude sahranjen u Kumodražu.

Za života je izrazio želju da bude sahranjen na lokalnom kumodraškom groblju
Za života je izrazio želju da bude sahranjen na lokalnom kumodraškom grobljufoto: Antonio Ahel/ATAImages

Sahranjen u porti crvke

Dramski umetnik sahranjen je u porti Crkve Svete Trojice u Kumodražu gde su sahranjeni i njegovi roditelji, a sveštenik je pročitao deo govora patriharha Porfirija.

Brojne kolege tog dana su došle da se oproste od Gutovića, a među njima su bili i Tanasije Uzunović, Aleksandar Dunić, Predrag Smiljković, Ivana Dudić, Voja Brajović, Dragan Petrović Pele, Aleksandar Srećković Kubura i mnogi drugi...

Lanetovi roditelji bili su prosvetni radnici. Otac Spasoje je predavao istoriju i geografiju, a majka Lepa je bila učiteljica.

Narušeni porodični odnosi

Podsećamo, Milica Gutović oglasila se juče na svom Fejsbuk profilu putem video snimka, uz tvrdnje da je medicinska sestra pred smrt njenog oca, koji se, po njenom iskazu, tada nalazio na intenzivnoj nezi, uvela dvojicu muškaraca koji nisu bili u srodstvu sa Lanetom.

 Milica Gutović , ćerka Laneta Gutovića
Milica Gutović , ćerka Laneta Gutovićafoto: FACEBOOK/MILICA GUTOVIĆ

Prema Miličinoj priči, oni su bili svedoci, zajedno sa medicinskom sestrom, navodnog usmenog zaveštanja kojim se ona i njena sestra Nevena lišavaju nasledstva.

Kako dalje tvrdi, njen otac je na dan kada je usmeno zaveštanje napravljeno, bio pod kiseoničkom maskom i kacigom, jer bez nje nije mogao da diše, a u prilog ovome u videu je podelila fotografiju svog oca od tog dana.

Milan Lane Gutović
foto: FACEBOOK/MILICA GUTOVIĆ

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso/Kurir/Igor Matić/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.