SVI SE SEĆAMO DIJABOLE IZ FILMA RANE, A DANAS GA NE BISTE PREPOZNALI: Evo čime se BAVI, viđali ste ga na televiziji
Foto: Print Screen Youtube/Filmovi i Serije

nekad i sad

SVI SE SEĆAMO DIJABOLE IZ FILMA RANE, A DANAS GA NE BISTE PREPOZNALI: Evo čime se BAVI, viđali ste ga na televiziji

Tužnog dečaka Dijabolu, sina Vesne Trivalić u filmu "Rane" odigrao je Andreja Jovanović

Objavljeno: 19:07h

Film "Rane" emitovan je 1998. godine, a kod publike je munjevitom brzinom ostvario veliki uspeh, ali i danas zadržao mesto jednog od najgledanijih domaćih ostvarenja.

Pored već poznaih i velikih glumačkih imena poput Dragana Bjeogrlića, Nikole Koja, Branke Katić, Mikija Manojlovića, Vesne Trivalić i mnogih drugih pred objektiv su tada prvi put stala tri glavna junaka - Milan Marić koji je glumio Švabu, pokojni Dušan Pekić koji se ostvario u ulzi Pinkija, ali i Andreja Jovanović koji je igrao Dijabolu.

Tužnog dečaka Dijabolu, sina Vesne Trivalić u filmu "Rane" odigrao je Andreja Jovanović. Pinki, Švaba i Dijabola odrastaju u istom kraju, međutim Dijabola je maltertiran u tom trouglu. Andreju posle uloge Dijabole, više na velikom platnu niste mogli da vidite, a glumačku scenu zamenio je muzičkom. Vremenom je postao jedan od traženijih bubnjara i muzičkih producenata na ovim prostorima i sarađivao je sa mnogim etabliranim domaćim bendovima.

Nakon uloge u filmu 'Rane' posvetio se muzici
Nakon uloge u filmu "Rane" posvetio se muzicifoto: prentscreen/youtube/Srpska Kinematografija

Andreja je producirao nekoliko albuma grupe Kanda, Kodža i Nebojša, kao i mnogim drugim poznatim izvođačima u Srbiji. Svirao je sa mnogobrojnim bendovima kao što su Sevdah bejbi, Hypnotized i mnogi drugi.

Glumačku scenu zamenio je muzičkom
Glumačku scenu zamenio je muzičkomfoto: prentscreen/youtube/RTS Tri boje zvuka

Film "Rane" posvećen je generacijama rođenim "posle Tita". Baziran je na istinitom događaju i prati sudbinu dva dečaka, Pinkija i Švabe, koji odrastaju u Novom Beogradu, u periodu od 1991. do 1996.godine.

Detinjstvo glavnih junaka determinisano je sankcijama, blizinom rata i kriminalizacijom čitavog društva, koji udruženi stvaraju sasvim nov sistem vrednosti.

Kao i mnogi njihovi vršnjaci, Pinki i Švaba već sa četrnaest godina ulaze u svet kriminala. Idoli glavnih junaka su poznati beogradski kriminalci i TV šou "Puls asfalta" koji takvu felu ljudi dovodi u goste i stvara od njih medijske zvezde.

Detinjstvo glavnih junaka determinisano je sankcijama, blizinom rata i kriminalizacijom čitavog društva
Detinjstvo glavnih junaka determinisano je sankcijama, blizinom rata i kriminalizacijom čitavog društvafoto: Print Screen Youtube/Filmovi i Serije

Pinki i Švaba maštaju da jednog dana gostuju u svojoj omiljenoj emisiji i trude se, zločinima, da to zasluže. Nakon što uspevaju u tome, njihov uspon u svetu kriminala se prekida međusobnim sukobom. Švaba ispaljuje pet metaka u Pinkija, nesvestan toga da svog najboljeg prijatelja ranjava u ista ona mesta u koja je Hrist ranjen dve hiljade godina ranije.

Pinki uspeva da preživi i nakon izvesnog vremena beži iz bolnice, te poziva svog prijatelja na pomirenje. Pomirenje biva i više nego potresno - ranjeni dečak treba svom drugu, po nepisanom pravilu, da napravi pet potpuno istih rana kako bi se prijateljstvo obnovilo.

Bonus video:

08:43

ESPRESO NA NASTUPU EMINE JAHOVIĆ: Pevačica progovorila o PORODICI, evo šta kaže

(Espreso/Mondo/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.