MAJKU MIODRAGA RADONJIĆA VOLELA JE CELA JUGA, JEDNA STVAR JE POVEZUJE SA BRENOM: Njeno ime ZNA cela Srbija
Miodrag Radonjić, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

zanimljivo

MAJKU MIODRAGA RADONJIĆA VOLELA JE CELA JUGA, JEDNA STVAR JE POVEZUJE SA BRENOM: Njeno ime ZNA cela Srbija

Majka popularnog glumca Miodraga Radonjića je čuvena harmonikašica koju su svi obožavali u bivšoj Jugoslaviji.

Objavljeno:

Zvezda serije i filma „Južni vetarMiodrag Radonjić dobio je drugog sina, nakon što je njegova supruga psihološkinja Milica rodila još jednog dečaka. Par već ima sina Savu koji je na svet došao u decembru 2020.

Miodrag Radonjić već godinama spada u omiljene srpske glumce, a publika ga je zavolela kao Baću iz „Južnog vetra“ – liku po kojem je i dobio nadimak.

Prelepa supruga Miodraga Radonjića koju porede sa Monikom Beluči je glumčeva velika podrška i „vetar u leđa“ u karijeri i životu uopšte. Međutim, znate li koja žena je pored nje najveća podrška popularnom glumcu? Pa, naravno majka. Ali, mnogi ne znaju da je majka poznatog glumca bila jedna od omiljenih zvezda bivše Jugoslavije. U pitanju je Branka Lolić instrumentalistkinja na harmonici, vokalna solistkinja, članica hora „Kraljica Natalija“ i muzička urednica u Televiziji Beograd.

Popularni Baća je od nje nasledio talenat za umetnost, iako se on za razliku od nje opredelio za glumu, a ne muziku.

Branka je bila veoma popularna u bivšoj Jugi i bila je rame uz rame sa Lepom Brenom.

Njena karijera se isprepletala sa Breninom, pa su tako tokom osamdesetih godina prošlog veka imale nešto zajedničko – istog menadžera Raku Đokića. Glumac je jednom prilikom sa medijima podelio ovu informaciju i otkrio da je Branka zbog porodice zapostavila karijeru.

Branka je bila veoma popularna u bivšoj Jugi
Branka je bila veoma popularna u bivšoj Jugifoto: prentscreen/youtube/ koledar

„Dok se brat Marko i ja nismo rodili, mama je bila veoma uspešna u muzičkom poslu, bila je prvakinja harmonike stare Jugoslavije. Mnogo je radila po svadbama, čak je išla na turneje po Evropi i Americi. Tih osamdesetih godina njen menadžer je bio čuveni Raka Đokić, koji je tada zastupao i Lepu Brenu. Imao je samo dve klijentkinje, Brenu i moju mamu. Onog momenta kada se mama odlučila da osnuje porodicu, karijeru je ostavila po strani i posvetila se nama“, otkrio je Radonjić jednom prilikom.

Branka je snimila 1984. godine album pod nazivom „Zaljubljena harmonika“. Pored tradicionalnih kola na albumu se nalaze i kola koje je komponovao Miodrag Todorović Krnjevac i Novica Negovanović, dok je sa orkestrom Ljubiše Pavkovića 1988. godine izbacila album sa komponovanim narodnim pesmama.

Majka popularnog glumca Miodraga Radonjića je čuvena harmonikašica
Majka popularnog glumca Miodraga Radonjića je čuvena harmonikašicafoto: prentscreen/youtube/pcelicapametnica

Miodrag se svojevremeno prisetio i porodičnih okupljanja na kojima bi njegova mama svirala, a on sa bratom pevao.

Mama je često svirala harmoniku ili klavir, a brat i ja bismo pevali, naročito na slavama. Izvodili smo narodne pesme od „Stani, stani, Ibar vodo“, pa sve do „Hej, momci mladi“ grupe Legende, uz koju smo i đuskali“, rekao je jednom prilikom glumac.

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Zadovoljna/Aleksandra Isailović/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.