PREMINUO STARIJI SIN (12) BOJANE MUTIĆ
Foto: Profimedia

targedija

PREMINUO STARIJI SIN (12) BOJANE MUTIĆ

Tragedija se dogodila pre mesec dana, ali je Bojana tek sada smogla malo snage da o tome javno priča

Objavljeno: 16:37h

Blogerku Bojanu Mutić iz Banjaluke hiljade ljudi gleda gotovo svakog dana, a samo na društvenoj mreži Instagram prati je preko 60.000 njih.

Beskrajno šarmantna i bolno iskrena stekla je veliku popularnost kroz blog "Moda i Tako To", gde dokumentuje lepšu stranu života kao umetnost, a težu stranu života kao realista i borac.

Mnogi njeni obožavatelji ne mogu ni da zamisle šta se ovoj ženi događa tamo gde prestaje kadar, a počinje realnost.

O svojim borbama sa sinovima Bojana je često javno govorila, a sada je saopštila najtužnije vesti. Njen stariji sin Nikolaj je preminuo, a mlađi je i dalje u kritičnom stanju.

Tragedija se dogodila pre mesec dana, ali je Bojana tek sada smogla malo snage da o tome javno priča.

"Dragi prijatelji, pratioci, klijenti, saradnici, nisam smogla snage da vam se obratim ranije. Nemam je ni danas, ali je neophodno, iz razloga koje ću objasniti u nastavku. Desila nam se najveća tragedija. Naš stariji sin Nikolaj je preminuo 25. januara, a Maksim je i dalje u kritičnom stanju.

Bol koju osećamo i agoniju koju prolazimo, nije moguće opisati, pa to neću ni učiniti, pišem vam jer je ovo jedini način da se obratim svima.

Svima vama koji ste upoznati s tragedijom koja nam se dogodila, da vam se zahvalim na izrazima saučešća, iskazanoj ljubavi, podršci i brizi. Hvala, ali nama se ne može pomoći, a ja nisam u stanju da komuniciram, da se javljam na pozive, da razgovaram, primam posete. U ovakvim okolnostima, ja jedva preživljavam svaku sekundu, i ovo malo snage koju nemam, čuvam za brigu o Maksimu i trud da Milica ne ispašta zbog moje tuge i nemoći.

Zbog toga se ne mogu javiti svakom pojedinačno. Ne zamerite.

I svima vama koji do ovog trenutka niste znali šta se desilo, izvinjavam se što ranije nisam našla način da ovo učinim, da vas obavestim i zamolim vas za razumevanje i strpljenje, jer ja nisam u mogućnosti da izvršavam svoje obaveze, da odgovaram na poruke, mejlove, upite, zahteve…

Do daljnjeg, ili nikada, ne znam. O tome, u ovom teškom momentu, nije moguće i nije prikladno govoriti.

Oprostite i hvala vam", napisala je u tužnoj objavi blogerka.

Bojana je ranije govorila o teškoj borbi u kojoj se borila kao lavica.

- Imala sam urednu trudnoću te 2012. godine kada mi je rođeno prvo dete. Prirodni porođaj je bio težak, a dete je provelo neko vreme u inkubatoru. Tada smo počeli da primećujemo neke čudne stvari, odstupanja u razvoju. Posle dve godine pakla i dijagnoza rečeno nam je da dete ima cerebralnu paralizu usled perinetalne asfiksije, tj. gušenja na porođaju. Dijagnoza je, ispostaviće se, bila pogrešna. Nakon godina maltretiranja deteta, pogrešili su dijagnozu. Prava dijagnoza tek će nam biti rečena - ispričala je pre više od četiri godine za Blic blogerka.

Misleći da je stanje prvog deteta uzrokovano cerebralnom paralizom, iako u vrlo teškim okolnostima, suprug i ona su se odlučili na drugo dete.

- Nadali smo se da će nam to dati snage da se borimo sa nesrećom koja je zadesila našeg prvog sina. Ali, nakon rođenja drugog muškog deteta, 2015. godine, po pojavi prvih simptoma ispostavilo se da je posredi isto oboljenje, za koje smo, čekajući skoro godinu dana na rezultate iz genetske laboratorije iz Barselone, saznali da je jedno od najtežih genetskih obolenja, Paelizeus Merzbacher, i da ne postoji lek - ispričala je tada Bojana.

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso/Telegraf/J.G/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.