U DVORIŠTU LEKOVITO BILJE I PRELEPO CVEĆE: Zavirite u vikendicu Suzane Mančić, sve je kao u BAJCI, pravi raj za OČI
Suzana Mančić, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

OAZA MIRA

U DVORIŠTU LEKOVITO BILJE I PRELEPO CVEĆE: Zavirite u vikendicu Suzane Mančić, sve je kao u BAJCI, pravi raj za OČI

U dvorištu lekovito bilje i cveće

Objavljeno:

Voditeljka Suzana Mančić svaki slobodan trenutak koristi da uživa u prelepoj prirodi u Velikoj Moštanici u kojoj ima vikendicu koju su joj roditelji ostavili.

Naime, Suzana je jednom prilikom objavila niz fotografija sa velelepnog imanja i pokazala svoju vikendicu.

Voditeljka je najviše pažnje posvetila dvorištu, pa je u njemu posađeno raznovrsno cveće, trešnje, ukrasno grmlje, ali i lekovito bilje.

Inače, Suzana Mančić nedavno je postala penzionerka

- Trebalo je da dostavim dosta dokumenata jer sam čitavog života sama uplaćivala doprinose. Bilo je potrebno juriti po brojnim opštinama i tražiti dokaze o plaćenim obavezama, Ipak, sve se završilo za nekoliko meseci. Penzija nije velika, takoreći je minimalna, ali iskreno, nisam ni očekivala više. Biće dovoljno da se plate računi i da ostane neki dinar preko. Htela sam da rešim svoj status, da ne moram više da brinem o tome. Odlazak u penziju ne mora da znači kraj radnog veka, sve dok imam snage da radim. Počela sam intenzivno da čitam, vraćam se nekim našim klasicima, trenutno je to "Roman o Londonu", Miloša Crnjanskog.

Kako ističe Suzana ne veruje da će joj se život sada drastično promeniti, samo će dobiti na kvalitetu.

- Nadam se da ću ostati u formi, imaću više vremena da vodim računa o sebi, vežbam, šetam, da češće proveravam zdravlje i odlazim na kontrole kod lekara. Kad se dođe u zrele godine, treba voditi računa o zdravlju, koje često zanemarujemo zbog užurbane svakodnevnice. Suviše je rano da smislim čime ću ispuniti dane, ali sigurno je da ću pronaći nešto što će me zaokupirati. Moći ću i više vremena da provedem sa kućnim ljubimcima, psom Noom koga svakodnevno šetam i mačkom Luijem Četrnaestim.

Suzana zna da će dosta vremena provoditi u Velikoj Moštanici, na placu koji joj je očevina.

1 / 3 Foto: Printscreen Instagram/suzanamancicofficial

- To je moje utočište, kad odem tamo, resetujem se za dva sata i osećam se kao da sam provela sedam dana na odmoru. Nije lako održavati deset ari, to je veliki posao ako hoćeš da imaš lepu travu i cveće, voćke. Komšije mi pomažu koliko im vreme dozvoljava, a i ćerke i ja odemo često i sređujemo, i priznajem da mi okopavanje ašovom jedina rekreacija. Moji roditelji su to mesto kupili pre punih pedeset godina, divno je, tiho i zavučeno, povremeno prođe po neka srna, ima i fazana. Imam trešnje, jabuke i kruške, koje ne prskam pa nažalost slabo rađaju. Letos sam iz Grčke donela dve mladice kestena, koje sam nedavno zasadila, pošto kažu da je pravo vreme za njihovu sadnju kasna jesen.

Bonus video:

01:28

ESPRESO TIKTOK: NOVI ALBUM JELENE KARLEUŠE

(Espreso/Blic/Ivana Mikić Prenela: I.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.