ISPLIVALI NEPOZNATI DETALJI IZ ŽIVOTA ŽIKE JELIĆA: Ovo sigurno NISTE ZNALI, verujemo da će vas FRAPIRATI
Žika Jelić, Foto: Printscreen

BIOGRAFIJA

ISPLIVALI NEPOZNATI DETALJI IZ ŽIVOTA ŽIKE JELIĆA: Ovo sigurno NISTE ZNALI, verujemo da će vas FRAPIRATI

Jelić je jednom prilikom za domaće mediji govorio o porodici, te otkrio kako je dobio nadimak Žika.

Objavljeno:

Živorad Žika Jelić je srpski muzičar i gitarista.

On je javnosti poznat kao gitarista jugoslovenskog i srpskog benda YU grupa, koji je osnovao zajedno sa svojim bratom Dragim.

Žika je rođen 07.decembra 1942. godine Šumaricama kraj Kraljevu.

Biografija Žike Jelića
Biografija Žike Jelićafoto: Antonio Ahel/ATAImages

Jelić je jednom prilikom za domaće mediji govorio o porodici, te otkrio kako je dobio nadimak Žika.

- Majka se zvala Radmila, a svi su je zvali Mica, što su prihvatili svi u familiji. Otac je bio Živan, ali je zapravo Žika. Od njega mi je ostao taj nadimak, kao najstarijem sinu. Ćale je Živan, a ja sam Živorad.

Žika je takođe jednom prilikom izjavio da ne žali što nema sina, a onda otkrio jednu zanimljivu anegnot iz života.

Žika Jelić o porodici
Žika Jelić o porodicifoto: Amir Hamzagic/ATAImages

- Nemam žal što nemam sina, mada mislim da je nekako savršena porodica kad muž i žena imaju jedno muško i jedno žensko dete. Kod mene se to nije desilo, nema veze, srećan sam i ovako. Međutim, desila se greška prilikom rođenja druge ćerke. U knjigama u "Narodnom frontu" vodilo se ceo jedan dan da je Tamara dečak. Eto, imao sam jedan dan muško dete, ali više ga nemam, ha, ha, ha! U svakom slučaju, doživeo sam i taj osećaj - kako se oseća čovek kad dobije sina! Ha, ha, ha! - rekao je Jelić za Kurir i dodao:

Mlađa ćerka je živela sa sestrom u Španiji, ali se vratila u Beograd. Pre tri godine je odlučila da ne živi više u inostranstvu i u tako lepom gradu kao što je Barselona. Tamara kaže, meni je lepo i na Banovom Brdu s mužem i ćerkom.

Ono što malo ko zna jeste, da Žika ima 9 života, te je u jednom intervju ispričao kako je nekoliko puta izbegao smrt za dlaku.

- Mnogo puta sam mogao da izgubim glavu. Baš, baš mnogo puta. Sećam se, ‘61. tresla me je struja u klubu “Crna mačka”. Počeo sam da motam kabl pre nego što sam pojačalo isključio iz zida, spojio sam plus i minus i počeo da se tresem. Ispuštao sam čudne krike, a Dragi kaže da me je struja toliko jako tresla da sam počeo leđima da se penjem uza zid. Munjevito je reagovao, isključio utikač i spasao me - rekoa je Žika, a onda otkrio da je goreo u požaru.

žika jelić
foto: Printscreen

Kombi sa kompletnom opremom izgoreo nam je ‘81. godine. A ja sam bio u njemu. Da ne širim priču, benzin mi je bio isprskao nogu, pa kad se vatra proširila od motora, plamen mi je obuhvatio nogu. Imao sam strašnu povredu. Od kolena do prstiju ostao sam bez kože. Nakon toga punih šest godina nismo svirali. Po povratku snimili smo ploču na kojoj je bila pesma “Od zlata jabuka”. Zahvaljujući toj pesmi i našoj originalnosti - jer ništa slično se nije pojavilo u međuvremenu - mesto na rok sceni kao da nam je bilo rezervisano i samo smo nastavili tamo gde smo bili stali.

Jelić je 2006. godine doživeo saobraćajnu nesreću nakon koje nije mogao da hoda dve godine.

Nakon jezive saobraćajne nesreće kod Lazarevca 5. oktobra 2006. godine, bio sam potpuno nepokretan puna dva meseca. Nisam mogao da se pomirim sa stanjem u kojem se nalazim. Znao sam da moram da se iščupam iz toga. Lečenje, zarastanje, rehabilitacija, fizioterapeuti, banjsko lečenje i moja ogromna želja da se vratim u normalu. I uspeo sam, jedino sam malo organičen s levom nogom. Sve ostalo funkcioniše bez ikakvih problema i eto me i dan-danas živ sam i zdrav.

Bonus video:

00:13

ESPRESO OTKRIVA! SLADJA ALEGRO ZAPEVALA PROLAZNICIMA NA ULICI: Klub KRCAT, ljudi stajali u redovima ISPRED

(Espreso/I.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.