SVI JE PAMTIMO PO ČUVENOJ ULOZI U "DARI IZ JASENOVCA", A KAD SKINE MARAMU POSTANE FATALNA ŽENA: Evo ko joj je muž
Jelena Grujičić Mur, Foto: Printscreen/RTS

niste znali

SVI JE PAMTIMO PO ČUVENOJ ULOZI U "DARI IZ JASENOVCA", A KAD SKINE MARAMU POSTANE FATALNA ŽENA: Evo ko joj je muž

Detalji iz života Jelene Mur

Objavljeno: 11:36h

Mlada glumica Jelena Grujičić Mur, oduševila je publiku u ulozi Blankice u filmu "Dara iz Jasenovca".

Naime, Jelena Mur, glumila je Jevrejku Blankicu u filmu "Dara iz Jasenovca" i spasila je život malenoj Dari i primila metak umesto nje.

Jelena igra zarobljenicu koja je zadužena za decu u logoru, a tokom vremena zavolela je Daru. Na kraju filma ne dozvoljava da je ubiju, već joj omogućava da pobegne sa bratom i tako gubi život.

Film "Dara iz Jasenovca" snimljen je na osnovu autentičnih svedočanstava preživelih logoraša, a uloga u filmu “Dara iz Jasenovca” bila je veliko iskustvo za Jelenu, koja se za film pripremala tako što je čitala svedočanstva ljudi koji su preživeli Jasenovac.

Jelena je inače, prava lepotica kad skine maramu i mnoge ostavlja bez teksta. Udata je za glumca i kolegu Stivena Mura, kog je upoznala još tokom studenskih dana.

Podsetimo, mlada glumica Biljana Čekić glavnom ulogom u filmu "Dara iz Jasenovca" osvojila je srca cele Srbije, ali i potresnim scenama rasplakala. Biljana je glavnu ulogu u ovom filmskom ostvarenju dobila posle kastinga koji su producenti organizovali u njenoj školi.

Iako su se prijavile brojne devojčice, Biljana je odabrana za ovu ulogu.

Svojim talentom koji je pokazala u prvom ostvarenju u kom je igrala oduševila je mnoge, a manastir Hilandar namenio joj je stipendiju za dalje školovanje.

1 / 3 Foto: RTS printscreen

Iako joj je uloga donela veliku popularnost, Biljana živi sasvim normalnim i skromnim životom. Ona ustaje u šest sati kako bi stigla na nastavu, ali i vredno radi na imanju, zajedno sa babom i dedom, ocem, sestrom i bratom.

Velika podrška je mladoj glumici na početku karijere bio Miloš Biković, koji joj se obratio video-porukom u kojoj poručuje da je siguran da će se jednom sresti u kadru, jer je pred njom uspešna glumačka karijera.

Bonus video:

08:43

ESPRESO NA NASTUPU EMINE JAHOVIĆ: Pevačica progovorila o PORODICI, evo šta kaže

(Espreso/Blic/Milica Štulović/Prenela:M.Ć)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.