HRVATICU NAPALI ZA RASIZAM, ONA SE BRANI SVIM SILAMA: Novi SLUČAJ zapalio INTERNET, da li stvarno NIJE ZNALA?
Mirta Miler, Foto: :Tiktok/@mimiermakeup

SKANDAL

HRVATICU NAPALI ZA RASIZAM, ONA SE BRANI SVIM SILAMA: Novi SLUČAJ zapalio INTERNET, da li stvarno NIJE ZNALA?

Video je snimila s ciljem promovisanja rimejka tog poznatog filma iz 80-ih, a onda je nastao haos na mrežama

Objavljeno:

Hrvatska influenserka i tiktokerka Mirta Miler veoma je popularna u svetu sa čak 18 miliona pratilaca našla se na udaru javnosti, i to svetske.

Njeni snimci su toliko popularni da ukupno broje i više od 1 bilion lajkova, zbog čega je sarađivala sa mnogim svetski poznatim kućama i brendovima.

Međutim, tu je i nastao problem... Jedna nedavna s Warner Brosom "zapalila" je Tiktok i mnogi su počeli da je kritikuju.

Naime, Mirta je podelila video u kojem boji plave pramenove na periki u ljubičasto i navodi da je inspirisana filmom "The Color Purple". Video je snimila s ciljem promovisanja rimejka tog poznatog filma iz 80-ih.

Zasmetalo im je što film promoviše belkinja, a film je o problemima crnačke rase.
Zasmetalo im je što film promoviše belkinja, a film je o problemima crnačke rase.foto: Tiktok/@mimiermakeup

Mnogi su imali veliki problem s time što je to učinila jer se radi o filmu koji tematizuje osetljive probleme crnaca. Glavni lik filma je Seli koja mora proći brojne teškoće na koje nalazi zbog toga što je crnkinja.

Mirti su zbog ovakvog promoviisanja filma složene tematike o teškoj životnoj priči prigovarali više toga.

Prvo, zasmetalo im je što film promoviše belkinja, a film je o problemima crnačke rase.

- Mislim da je problem u tome što bela žena promovisala video s glavnim likom ženom crnkinjom - glasio je jedan od komentara.

Potom, u oglasu Mirta periku boji ljubičasto što mnogima može odati pogrešan utisaki sklanja se fokus se od poente celog filma.

Skandal Mirte Miler zbog rasizma
Skandal Mirte Miler zbog rasizmafoto: :Tiktok/@mimiermakeup

- Pretvara film "The Color Purple" u doslovno film o ljubičastoj boji - kazao je Noah, tiktoker u svom osvrtu na ovu situaciju.

Iako je Mirtin video-oglas skinut, mnogi i dalje prozivaju influenserku, a ona se u jednom oglašavanju i izvinila.

- Hej, ljudi, htela bih da se osvrnem na sponzorisani video koji sam napravila za film. Ne snimam ovo kako bih opravdala svoju glupost i neprofesionalizam. Ovde sam da preuzmem odgovornost za sadržaj koji postavljam na svojoj platformi. Kao kreator sadržaja, nisam obavila svoj posao, a moj posao je da se edukujem o tome što objavljujem, posebno kad se radi o sponzorisanom sadržaju - započela je Mirta video, pa dodala kako oseća da je jedino ispravno da se srami i preuzme odgovornost.

- Izvinjavam se direktno crnačkoj populaciji jer sam se oglušila i bila sam bezosećajna. Mogu da se zahvalim svima koji su mi ukazali da sam odgovorna i objasnili mi. Nisam osoba koja skriva stvari pod tepih. Nisam i neću prihvatiti kompenzaciju za taj sadržaj.

Bonus video:

00:06

Sestre Rodić sredile se Svetog Nikolu ko za crveni tepih

(Espreso/Telegraf/N.L/Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.