NAJVRELIJA HRVATICA OPTUŽILA OCA ZA ZLOSTAVLJANJE PA IZGUBILA, A NI OVO NISTE ZNALI: U ličnoj joj PIŠE DRUGO IME
Foto: Printscreen/Instagram/nivescelsius

DA LI JE MOGUĆE?

NAJVRELIJA HRVATICA OPTUŽILA OCA ZA ZLOSTAVLJANJE PA IZGUBILA, A NI OVO NISTE ZNALI: U ličnoj joj PIŠE DRUGO IME

Njeno detinjstvo bilo prožeto traumama, a o svemu je otvoreno govorila 2008. godine u autobiografiji

Objavljeno:

Hrvatska pevačica Nives Celzijus na Instagramu žari i pali fotkama koje svakodnevno objavljuje, a o njenom privatnom životu se malo toga zna.

Za početak, malo ko zna kako se ona zapravo zove. Svi je znaju kao Nives Celzijus, a njoj u ličnoj karti to ne piše. Njeno pravo ime je Nives Željković.

"Celzijus, pitate? Sama sam se toga setila, drugima se dopalo. Nadimak je bio simbol porasta temperature, asocijaciju na moju pojavu, vrstu nastupa koju sam odabrala, a i lako se pamtilo, tako je nastala Nives Celzijus", izjavila je pevačica svojevremeno za medije.

Malo ko zna ko je njen otac
Malo ko zna ko je njen otacfoto: INSTAGRAM/NIVES CELZIJUS

U nekoliko navrata pričalo se o poznatim detaljima i ljudima iz porodičnog i bliskog okruženja. Do sada je na mrežama pokazala ćerku koju je dobila u braku s fudbalerom Dinom Drpićem, sestru koja je lepotica i po, ali i majku Miru. Ipak, malo ko zna da je njen otac poznati novinar i pisac Spaso Čanković.

Reč je poznatom modnom novinaru 80-tih, koji je promenio ime u Anej Sam, a danas živi u Ljubljani i bavi se spisateljstvom. Roditelji Nives Celzijus razveli su se pre nego što se ona rodila, a da ima ćerku Čanković je saznao kada je pevačica imala 18 meseci.

1 / 6 Foto: Instagram printscreen/nivescelsius

Njeno detinjstvo bilo prožeto traumama, a o svemu je otvoreno govorila 2008. godine u autobiografiji "Gola istina" koja je iste godine postala najprodavanija knjiga u Hrvatskoj.

U knjizi je Nives optužila oca da ju je seksualno uznemiravao kao desetogodišnju devojčicu. Tvrdila je i da ju je već tada svojim prijateljima predstavljao kao svoju ljubavnicu. Navela je da se sa ocem tokom odrastanja tek ponekad sastajala jer ga je, kako je priznala, prezirala.

Njeno detinjstvo je bilo prožeto traumama
Njeno detinjstvo je bilo prožeto traumamafoto: Printscreen/Instagram/nivescelsius

Njen otac je s druge strane tvrdio kako se nakon jedne svađe s pevačicinom majkom povukao te ih nije viđao nekoliko godina, da bi se opet javio kada je video Nives u jednoj televizijskoj reklami. Zamerao je majci što je od malih nogu priprema za starletu, te tvrdi da Nives kao dete u ruci nikad nije imala bojanku već modne časopise, a s 13 godina je šetala našminkana, u minićama i štiklama.

Za navode u njenoj knjizi ju je tužio za klevetu i dobio parnicu, a sud je odlučio da Nives mora uplatiti 40 prosečnih hrvatskih dnevnica u državnu blagajnu.

Bonus video:

00:05

Nives zaplesala u donjem vešu

(Espreso/MONDO/ K.B./prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.