GLAS MISTERIOZNE LEPOTICE OSTAO JE SVIMA UREZAN: Juga je OBOŽAVALA ovu ženu, a ovaj podatak svima je bio NEPOZNAT
Glumica, Foto: Stega Doc/Youtube Printscreen

sećanje

GLAS MISTERIOZNE LEPOTICE OSTAO JE SVIMA UREZAN: Juga je OBOŽAVALA ovu ženu, a ovaj podatak svima je bio NEPOZNAT

Iako je na prvom mestu bila glumica, čuvena plavokosa umetnica imala je još jedno zanimanje i s njim ušla u legendu

Objavljeno:

Ime jugoslovenske glumice Ljerke Draženović možda vam nije poznato "na prvu loptu", ali njen glas ste čuli bezbroj puta.

U filmu "Davitelj protiv davitelja" ona je bila naratorka, iako su mnogi verovali da je u pitanju glas voditeljke Dine Čolić.

Zapravo je o tadašnjem Beogradu i filmskim zločinima Pere Mitića govorila Ljerka Draženović, glumica, voditeljka i spikerka koja je obeležila jednu eru televizije u Jugoslaviji.

Ko je bila Ljerka Draženović?

Rođena je u Iloku tokom Drugog svetskog rata, 23. juna 1943. godine, a glumu je diplomirala na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Igrala je u pet filmova i više televizijskih serija i drama, a publika ju je najviše volela zbog uloge Olge Petrović u "Pozorištu u kući", gde ju je potom zamenila legendarna glumica Stanislava Pešić.

Beograđani i slušaoci Studija B, gde je vodila radijsku emisiju, obožavali su njen glas, a iako je bila na prvom mestu glumica – u ovom poslu je posebno uživala.

– Meni je divan i Studio B obožavam! To se već graniči sa ludilom! Dođem tamo, ludo se provedem, mene taj posao zaista zabavlja, ludo provedem i za sve to dobijem i neki dinar. To je već ludo! Za to što se ludo provedem, još mi nešto i plate – rekla je u intervjuu za TV Novosti 1977, kako prenosi Yugopapir.

Bila je u braku sa slikarom Markom Benzonom, s kojim se skrasila u Zagrebu i s kojim je dobila sina Tomislava Toma Benzona, danas poznatog muzičara.

Ljerka je bila žena vedrog duha i, kako je pričala, verovala je da život treba voleti.

– Svakog dana srećemo ljude, prijatelje, čitamo izjave – i svi su stalno nečim nezadovoljni. Ne vidim razlog da se loše osećam. Ljudi se toliko žale da je sramota biti zadovoljan! Svi smo mi u situacijama, ponekad, kada nam je potrebna podrška, ali ne voleti život! Uostalom, treba se izboriti za svoje norme – rekla je jednom prilikom.

Ljerka je preminula u Zagrebu 25. novembra 2013. godine.

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Glossy/T.S.R)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.