"NAKON TOGA KREĆE OTVARENJE I ŠANSA DA PRONAĐETE SEBE" Milan Marić godinama ide na TERAPIJU, izneo svoje ISKUSTVO
Milan Marić, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

iskren

"NAKON TOGA KREĆE OTVARENJE I ŠANSA DA PRONAĐETE SEBE" Milan Marić godinama ide na TERAPIJU, izneo svoje ISKUSTVO

Glumac je otvoreno govorio o svom privatnom životu

Objavljeno:

Glumac Milan Marić svoj privatni život krije kao zmija noge, ali je jednom prilikom govorio o jao bitnoj temi, psihičkom zdravlju, te podelio svoja iskustva sa terapijama na koje je išao.

On je istakao da je redovno koristio usluge psihoterapeuta, kako bi ostao svoj pored svih dobrih i loših stvari kroz koje je u životu prošao.

- Ta vrsta rada na sebi kao rezultat ima poboljšanje životnog standarda u doživljaju sa samim sobom. To je nešto što je neprocenjivo, nešto što ne može da kupi ni uspeh na profesionalnom planu, ni na emotivnom. Postoje ljudi kojima je super u karijeri, odlično im je kada je emotivni život u pitanju, sa porodicom je sve kako treba, ali se oni prosto ne osećaju kako treba i onda su ubeđeni da je sramota da bilo kome kažu da oni nisu dobro. To je opasna zamka, jer je moguće da se desi da i tada niste dobro, iako vama na svim poljima ide kako treba. Jako je bitno tada sebi da pomognete, a to možete sa terapijom - govori glumac za "Star", pa dodao:

- Postoji period privikavanja, navikavanja da na taj način pričate o sebi, brzo osetite benefite toga, brzo se desi da ponovo želite da se vratite. Postoji momenat kad dođemo do nekih, nama osetljivih tema, tada se negde i branimo, pa o tome ne želimo da pričamo, ljutimo se na psihoterapeuta i terapiju, to je moje iskustvo, da baš tada moram da kažem šta imam i suočim se sa tim i prevaziđem. Nakon toga kreće otvaranje i šansa da pronađete sebe. Ja smatram da se kod nas o tome ne govori dovoljno, mentalno zdravlje je tabu tema još uvek. Ja sam na terapiju krenuo pre osam godina i idem i dan-danas - priznao je Milan Marić.

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso/Blic/Ana Sabotinovski)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.