DOBRO POGLEDAJTE SLIKU OVE ŽENE! KAO U ZEMLJU DA JE PROPALA POSLE OGROMNOG USPEHA:
Ljiljana Nikolovska, Foto: Facebook printscreen/Ljiljana Nikolovska

Nekad i sad

DOBRO POGLEDAJTE SLIKU OVE ŽENE! KAO U ZEMLJU DA JE PROPALA POSLE OGROMNOG USPEHA:

Ne spominje se tako često, a otpevala je najveće hitove

Objavljeno:

Jedna od najvoljenijih pevačica Jugoslavije osamdesetih godina Ljiljana Nikolovska, čije hitove i dalje svi slušaju, više od 30 godine živi u Americi, gde je udata za poznatog muzičara.

Hrvatska i jugoslovenska pop grupa "Magazin" spadala je dugo u najpopularnije na našim prostorima, a i danas se često pevaju najveći hitove sastava koji je osnovao Tonči Huljić.

Iz Magazina su potekle i pevačica Jelena Rozga i Danijela Martinović, koje i danas obožava ceo region, ali one nisu jedine koje su svojim glasovima iznele velike hitove ove grupe.

Ljiljana Nikolovska bila je prva pevačica grupe 'Magazin'
Ljiljana Nikolovska bila je prva pevačica grupe "Magazin"foto: Facebook printscreen/Ljiljana Nikolovska

Prva pevačica Magazina bila je Ljiljana Nikolovska, koja je već na samom početku rada benda hipnotisala Jugoslaviju svojim glasom i šarmom.

Nakon što je grupa osnovana 1979. godine, tokom osamdesetih je doživela mnogo uspeha, a Ljiljana je oduševljvala publiku na brojnim muzičkim festivalima.

Donela je nagrade, platinaste i dijamantske ploče i iznela hitove kao što su "Put putujem", "Kokolo", "Tri sam ti zime šaptala ime", "Tamara", "Oko moje sanjivo"...

Ljiljana Nikolovska je rođena u Splitu 24. avgusta 1964. godine, a poreklom je iz Makedonije. Mlada je ušla u Magazin i s grupom snimila sedam uspešnih albuma, a pojavljivala se i na mnogim kompilacijama od 1983. do 1990. godine.

1 / 3 Foto: Facebook printscreen/Ljiljana Nikolovska

Međutim, tada je definitivno napustila grupu i potom se preselila u Sjedinjene Američke Države, gde i danas živi u kalifornijskom San Pedru. Tamo se udala za muzičara Pita Maziča, pankerom najpoznatijim po saradnji s bendom Mike Watt And The Secondmen, s kojim je dobila sina Tonija.

U međuvremenu je i u Americi nastavila da se bavi muzikom, a 1996. godine je objavila album "Let". Kako je jednom prilikom priznala za hrvatske medije, nakon preseljenja na drugu stranu Atlantika je dugo živela spremna za povratak kući, ali je potom izgradila život u Kaliforniji.

- Čak i kad sam otišla, meni su prve tri godine koferi bili spakovani, spremna da se vratim kući, međutim, sticajem okolnosti srela sam bend koji mi se sviđa, srela sam svoga supruga, postala sam i mama tamo - objasnila je ona.

Bonus video:

02:47

ZA ZDRAVIJU ŽIVOTNU SREDINU: Akcija Zasadi drvo u Vojvodini! Grad Zrenjanin dobio nova stabla (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.