PREMINUO ČUVENI REJ KORDEIRO: Uzrok smrti nije saopšten
Rej, Foto: Print Screen Youtube/South China Morning Post

potresno

PREMINUO ČUVENI REJ KORDEIRO: Uzrok smrti nije saopšten

Intervjuisao je i Elvisa Prislija, Ser Eltona Džona i Tonija Beneta.

Objavljeno: 10:54h

Rej Kordeiro, di-džej sa najdužim radnim stažom na svetu, preminuo je u 98. godini. Potvrđeno je da je Kordeiro preminuo u bolnici u petak, 13. januara. Uzrok smrti nije saopšten.

Kordeiro je rođen 1924. Svojim poslom je počeo da se bavi 1949. Priznat je od strane Ginisove knjige rekorda kao di-džej sa najdužim radnim stažom na svetu. Njegova emisija "All The Way With Ray" emitovana je 51 godinu do njegovog penzionisanja 2021. godine.

"Publika me je pratila, odrasla sa mnom, i sada su svuda po svetu. I dalje su me slušali na internetu.", rekao je Kordeiro u jednom intervju nakon penzionisanja.

Najstariji di džej
Najstariji di džejfoto: Print Screen Youtube/South China Morning Post

Kordeiro je intervjuisao Bitlse na vrhuncu njihove slave 1964. Džon Lenon je u intervjuu prepričao njihove rane dane u nemačkom gradu Hamburgu, gde su živeli u relativnom siromaštvu. Oni su kasnije potpisali naslovnu stranu magazina za Kordeira, za koju je rekao da "verovatno vredi čitavo bogatstvo". Emitovanje intervjua u Hong Kongu koje je usledilo obezbedilo je di-džeju status poznate ličnosti.

Intervjuisao je i Elvisa Prislija, Ser Eltona Džona i Tonija Beneta.

"Dr Kordeiro (ujka Rej) je dao značajan doprinos radiodifuznoj industriji u proteklih 70 godina i bio je veoma cenjen u tom sektoru. Bio je voditelj najdužeg radio programa u Hong Kongu. Želeo bih da izrazim iskrenu zahvalnost doktoru Kordeiru na njegovom doživotnom doprinosu radiodifuznoj industriji i uputim najdublje saučešće njegovoj porodici. S ljubavlju ćemo ga se sećati", rekao je hongkonški sekretar za trgovinu i ekonomski razvoj Algernon Jau, prenosi Variety.

Sekretar hongkonškog sekretara za kulturu, sport i turizam Kevin Jeung takođe je odao poštu. "Bio je istaknuta ličnost u popularnoj kulturi Hong Konga i naš ljubazni senior, dajući značajan doprinos muzičkoj sceni Hong Konga. Tužni smo zbog njegove smrti i on će ostati upamćen po lepom.", prenosi NME.

1 / 4 Foto: Print Screen Youtube/South China Morning Post

Bonus video:

04:59

ESPRESO MODNA POLICIJA: Angellina

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.