Mrzimo ih za sve pare: Ove svetske zvezde brukale su Srbe u holivudskim hitovima! (FOTO)
Foto: Fonet

srbija do holivuda

Mrzimo ih za sve pare: Ove svetske zvezde brukale su Srbe u holivudskim hitovima! (FOTO)

Decenijama unazad svetska kinematografija obeležila je Srbe u ostvarenjima, kako holivudskim tako evropskim, kao negativce. Često smo bili teroristi, ubice i kriminalci, ali imali smo i nekoliko svetlih tačaka
Objavljeno:

Džon Travolta u "Sezoni ubijanja"

Travolta se nije baš proslavio kao Srbin, samim tim što je kratko ošišan i ima bradu, pa ne podseća na Srbe, a ni akcenat nije baš najbolje pogodio. On igra Emila Kovača, srpskog vojnika (ma, hajte, molim vas), koji traži osvetu (ništa novo).

Denis Hoper u "24 sata"

U prvoj sezoni serije "24" glavni junak Džek Bauer sređivao je srpske teroriste. Glavni su mu neprijatelji srpska porodica Dražen. Glava porodice, Beograđanin Viktor Dražen, koga igra Denis Hoper, na Beogradskom univerzitetu školovan je za inženjera, a prošao je i KGB-ovu špijunsku obuku.

U srpskoj vojsci bio je uključen u operacije na Kosovu, a povezan je i sa ekstremističkim organizacijama Srpski nacionalni oslobodilački front i "Kosovo/1389".

Marcel Iures "Mirotvorac"

Glumac Marcel Iures u Mirotvorcu igra bosanskog Srbina Dušana Gavrića, koji želi da u zgradu UN podmetne atomsku bombu koju nosi u rancu. Jure ga Nikol Kidman i Džordž Kluni. naravno, Srbi su jako negativno okarakterisani.

(Espreso.co.rs/ Izvor: Blic.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.