UMRLA MARGARET NOLAN: Svet u šoku posle smrti BONDOVE DEVOJKE!
Foto: printscreen

tuga

UMRLA MARGARET NOLAN: Svet u šoku posle smrti BONDOVE DEVOJKE!

Uloga u ‘Goldfingeru‘ donela joj je neverojatnu slavu i utrla karijerni put u svetu glume i manekenstva

Objavljeno:

Fatalna Bondova devojka, engleska vizualna umetnica, glumica i glamurozni model Margaret A. Nolan umrla je u 76. godini, javlja britanski Mirror.

Filmski redatelj Edgar Wright podelio je tužnu vest o njenoj smrti na Twitteru u podužoj objavi odavši počast glumici, koja je najpoznatija po ulozi fatalne plavokose zvane Dink u filmu 'Goldfinger' (1964.), trećem filmu o britanskom tajnom agentu Jamesu Bondu i ujedno trećem sa Seanom Conneryjem u glavnoj ulozi.

Upravo se Nolan pojavila obojena sva u zlatno na posteru za filmski hit 'Goldfinger', dok je u filmu pak, njena plavokosa glumačka kolegica Shirley Eaton, u ulozi Jill Masterson, ta koju famozno bojaju u zlato, a Nolan ima tek manju ulogu lepotice Dink koja masira Bonda uz hotelski bazen.

“Imam tužnu dužnost izvestiti da je preminula glumica i umetnica, veličanstvena Margaret Nolan”, napisao je na Twitteru 46-godišnji filmaš.

Nolan je glumila u filmovima koje danas smatramo kultnima među kojima je i film o Beatlesima “Hard Day's Night” i u seriji filmova “Carry On”.

"Bila je sredina Vennovog dijagrama svega cool u 60-ima; pojavila se s Beatlesima, bila je izvanredna u Bondu i bila je dio 'Carry On' glumačke ekipe”, nastavio je Wright.

“Ona je bila model obojen u zlato u kultnom 'Goldfingerovom' najavnom posteru (glumila je i Dink u filmu), pojavila se u klasiku 'A Hard Day's Night', 'Carry On Girls', 'No Sex Please', 'We're British' i mnogim drugima, stvarajući svoj imidži glamurozne dive.”

Redatelj je potom nastavio nabrajati neke od poznatih projekata u koje je Margaret bila uključena.

“Takođe se pojavila u seriji 'Q...' Spikea Milligana, 'Steptoe & Son', 'The Likely Lads', 'Morecambe & Wise' i 'The Sweeney'. Bila je duboko uključena u političku scenu i odnedavno je i sama stvarala vizualnu umetnost; dekonstruirala je svoje vlastito glamurozno modelovanje u nizu fotomontaža."

Wright je svoju objavu zaključio osobnom bieškom o suradnji s Margaret prošle godine.

“Radio sam s njom prošle godine jer je igrala malu ulogu u 'Last Night In Soho'. Bila je tako smešna, britka i, kao što možete zamisliti, puna najneverojatnijih priča. Tako mi je drago što sam je upoznao. Moje srce je s njenom porodicom i svima koji su je voleli. Puno će nam nedostajati”, napisao je.

Margaretin sin Oscar Deeks potvrdio je da je preminula još 5. oktobar.

Glumica je rođena 29. oktobra 1943. u Somersetu, a odrasla je u Londonu. Započela je karijeru kao model, noseći ime Vicky Kennedy u ranim 60-ima, ali vratila se na svoje rođeno ime čim je počela glumiti.

Odbila je priliku da dvije godine putuje oko svijeta kako bi promovirala film o Bondu kao Goldfinger model jer je želela nastaviti svoju glumačku karijeru.

Kampanja Goldfinger dovela ju je i do fotografisanja za časopis Playboy.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.