PREMINULA LEGENDA HOLIVUDA! Umro čuveni glumac iz Skarfejsa
Foto: Printscreen

SVET U ŠOKU

PREMINULA LEGENDA HOLIVUDA! Umro čuveni glumac iz Skarfejsa

Umro je Geno Silva, glumac koji je možda najpoznatiji po glumi u filmu "The Scull", ubica koji u eksplozivnom vrhuncu Scarface-a izvodi Al Pacinovog Tonija Montana. Imao je 72 godine.

Objavljeno:

Silva je umro 9. maja u svojoj kući u Los Anđelesu od komplikacija zbog frontotemporalne degeneracije, oblika demencije, objavila je njegova porodica.

Tokom svoje četvoronedeljne karijere, Silva se mogao videti i u "Zoot Suit" Luisa Valdeza (1981) - bio je u produkciji Brodveja 1979. nasuprot Edvarda Jamesa Olmosa - "Tequila Sunrise" Roberta Tovnea (1988); Amistad Stevana Spielberga i "Amistad and The Lost World: Jurassic Park", oba objavljena 1997; "Mulholland Drive" Davida Lincha (2001); i F. Gari Grei-a "A Man Apart" (2003).

Na televiziji je bio redovan u drami Fok 1993. "Key west" i pojavljivao se u epizodama Hill Street Blues; "Poroci Majamija", "Valker", "Tekas Ranger", "Star Trek: Enterprise" i "Alias".

foto: Printscreen

U filmu "Scarface" (1983) njegov lik za predigru nikada ne govori ni reč dok on puca iz Montane sačmaricom odostraga na kraju klasika koji je vodio Brajan De Palma. Jedna anketa stavila je "The scull" na br. 7, na listu najboljih prijatelja iz istorije filma.

Rođen 20. januara 1948. u Albukerkiju u Novom Meksiku. Silva je takođe bio veteran pozornice. 1994. godine pojavio se sa Philipom Seimourom Hoffmanom i Johnom Ortizom u "Venecijanskom trgovcu", produkciji Petera Sellarsa koja je igrala u Čikagu, Londonu, Parizu i Hamburgu. 1999. godine on i Ortiz radili su na Brodveju u Suenou, a napisao ih je budući kandidat za Oscara Jose Rivera ("Motociklistički dnevnici").

foto: Printscreen

Preživeli uključuju njegovu ženu Pamelu, kćerka Lucija, unuci Eva i Levon i sestru Elizabetu. Donacije u njegovo sećanje mogu se dati Udruženju za frontotemporalnu demenciju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.