UGOSTITE EKSPERTE U SVOM DOMU: Onlajn predavanja za studente stručnjaka kompanije NIS
Ugostite NIS eksperte u svom domu, Foto: Promo

AKCIJA

UGOSTITE EKSPERTE U SVOM DOMU: Onlajn predavanja za studente stručnjaka kompanije NIS

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević ocenio je da savremeno obrazovanje podrazumeva i stalnu saradnju sa privredom kako bi se obezbedili stručni kadrovi za različite oblasti privrede i industrije

Objavljeno: 15:17h

Kompanija NIS u toku maja i juna održava 25 onlajn gostujućih predavanja svojih stručnjaka za fakultete beogradskog i novosadskog univerziteta.

Ova, inače tradicionalna gostujuća predavanja NIS-ovih eksperata, zbog situacije izazvane virusom kovid 19, sada su organizovana putem Skajp aplikacije. Podršku ovoj ideji pružilo je i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Onlajn gostujuća predavanja NIS-ovih eksperata organizovana su za fakultete kao što su: Rudarsko-geološki fakultet u Beogradu, Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu, Tehnološki fakultet i Fakultet tehničkih nauka i Ekonomski fakultet u Novom Sadu. Studenti Pedagoškog fakulteta u Somboru i učenici Karlovačke gimnazije u Sremskim Karlovcima, takođe imaju priliku da iz prve ruke slušaju iskustva kada je u pitanju učenje ruskog jezika. Predavači su vodeći stručnjaci u svojim oblastima, kao i nekadašnji stipendisti kompanije koji su teorijsko i praktično obrazovanje sticali na prestižnim univerzitetima u Ruskoj Federaciji i ostalim evropskim zemljama.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević ocenio je da savremeno obrazovanje podrazumeva i stalnu saradnju sa privredom kako bi se obezbedili stručni kadrovi za različite oblasti privrede i industrije.

- Tokom dugogodišnje saradnje u okviru programa „Energija znanja“ NIS-ovi stručnjaci omogućavaju studentima da steknu praktična znanja. Prelaskom na onlajn predavanja u ovim okolnostima, kompanija NIS je potvrdila da je prilagođavanje moguće i neophodno. Pokazalo se i da su i studenti i učenici prepoznali prednosti učenja na daljinu i onlajn nastave i iskazali veliko interesovanje za ovakav način rada - izjavio je ministar Šarčević.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.