LEGENDARNI GLUMAC DOTAKAO DNO ŽIVOTA: Nekad smo ga svi obožavali, danas su ga SVI ODBACILI i to na ROĐENDAN
Metju Peri, Foto: Profimedia

TUGA

LEGENDARNI GLUMAC DOTAKAO DNO ŽIVOTA: Nekad smo ga svi obožavali, danas su ga SVI ODBACILI i to na ROĐENDAN

Glumac Metju Peri, koji danas slavi 50. rođendan, imao je i novac i slavu. Po epizodi dobijao je i milion dolara, a žene su mu se bacale u naručje kako bi gledale u njegove "tužne" plave oči.

Objavljeno:

Bio je jedno od najpoznatijih lica malih ekrana, domaćice i tinejdžeri u celom svetu su ga obožavali, a serija "Prijatelji" još ima mesto u srcima mnogih koji su je gledali devedesetih.

Glumac Metju Peri, koji danas slavi 50. rođendan, imao je i novac i slavu. Po epizodi dobijao je i milion dolara, a žene su mu se bacale u naručje kako bi gledale u njegove "tužne" plave oči. No u privatnom životu događala mu se prava drama, psihički se raspadao. Alkoholizam, zavisnost o tabletama protiv bolova i nekoliko poseta klinikama za odvikavanje... Perijev život nije bio nimalo glamurozan.

Svemu tome kumovala je i nesreća koju je doživeo 1997. dok je neoprezno vozio jet-ski. Nakon toga patio je od velikih bolova pa mu je doktor prepisao Vicodin, lek zbog koga je postao zavistan.

foto: Profimedia

- Uzmite ovo, biće vam lakše, rekao mi je doktor - prisetio se Peri i nastavio: - I jesam. Popio sam tabletu i shvatio da se nikad u životu nisam bolje osećao. Imao sam velikih problema s drogom i alkoholom i nisam mogao da prestanem. U "Prijateljima" bio je od 24. do 34. godine. S ostalom postavom te serije bio je na svim naslovnicama i stalno u fokusu javnosti. Ipak u stvarnom životu osećao se jako usamljeno i samo je pio. U jednom intervjuu šokirao je ceo svet kada je rekao da se ne seća tri godine koje je proveo na snimanju "Prijatelja".

- U jednom trenu svoju zavisnost više nisam mogao da skrivam. Nisam pio i drogirao se na setu, ali sam bio uvek mamuran - rekao je Metju. Shvatio je da mora nešto da učini pa je na 28 dana otišao u centar za odvikavanje. Rekao je da mu je to bilo jedno od najstrašnijih iskustava u životu. Prestao je da konzumira opijate, ali je nastavio da pije.

A onda je usledio novi šok - oboleo je od akutnog pankreatitisa, bolesti od koje obolevaju alkoholičari i narkomani. Tvrdio je da se radi o lošoj prehrani, ali ipak je ponovo završio na rehabilitaciji. Čim je izašao, zabio se novim Poršeom u kuću. Rekao je da mu je to bio grozan dan i da je išao da poseti oca kako bi se oraspoložio. A onda je 2011. i treći put otišao u centar za odvikavanje, ali taj put samo preventivno.

foto: Profimedia

- Planiram mesec dana da provedem u ustanovi zbog svog psihičkog zdravlja. Slobodno mi se rugajte na internetu - rekao je glumac pre nego što se povukao iz javnosti. Peri se nikada nije prestao baviti glumom, od malih nogu to mu je, uz tenis, bila najveća ljubav. Ipak nije postigao veći uspeh. Većinom televizijske uloge, dok je jedini film u kom je glumio bila komedija "Ubica mekog srca" iz 2000. Glumio je neuspešnog stomatologa čiji je komšija plaćeni ubica kog je glumio Brus Vilis. Niko nije mislio da nema potencijala, ali nikako nije mogao da pobegne od Čendlera iz "Prijatelja", ali ni od svojih privatnih demona. Preselio se, a svoj stari dom pretvorio je u rehabilitacioni centar za muškarce zavisnike.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Vecernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.