UVREDE NA RAČUN INFLUENSERA KOJI NOSI ŽENSKE BIKINIJE SAMO SE NIŽU! OGLASILA SE KOMPANIJA: Govor MRŽNJE ne prestaje
Jake, Foto: Instagram printscreen/moana_bikini and jakeytho

havarija

UVREDE NA RAČUN INFLUENSERA KOJI NOSI ŽENSKE BIKINIJE SAMO SE NIŽU! OGLASILA SE KOMPANIJA: Govor MRŽNJE ne prestaje

Reklama za bikini izazvala vrlo burne reakcije

Objavljeno:

Australski brend bikinija našao se na meti oštrih kritika nakon što su objavili video u kojem muškarac pozira u ženskom kupaćem kostimu.

Moana Bikini, čija je vlasnica influenserka Karine Irby, tokom vikenda je podelio video modela Jakea Youngea kako hoda u belom jednodelnom kupaćem kostimu od 130 dolara.

- Opsednuti smo - napisali su u opisu.

No, video je uzrujao mnoge koji su optužili brend da 'dopušta muškarcima da zadiru u ženski prostor'.

- Je li to muškarac? Mislila sam da se bavite osnaživanjem žena? Čini se da muškarci preuzimaju sve što je ženama sveto. Naše identitete i našu modu. Ne slažem se s time da muškarci u ženskim kostimima prodaju te kostime ženama. Bila sam verni kupac 10 godina, sada je s time gotovo - napisala je jedna žena u komentarima.

I drugi su poručili brendu da neće više kupovati od njih zbog takve reklame.

Među komentarima se našao i onaj samog modela.

- Ima puno različitih tipva žena. Žena s drugačijom anatomijom od one koju vi smatrate 'nromalnom'. Nisam žena niti sam to ikada tvrdio. Ova objava samo osnažuje manjinu i bit ću zauvijek zahvalan na tome. Vaša mržnja je odraz vas, ne mene - napisao je Jake i zahvalio se brendu na prilici.

Iz brenda su se oglasili za strane medije.

- Mnogi komentatori koriste se izjavom da veruju da je to 'vređanje žena', dok je u stvarnosti sasvim jasno da su homofobi i imaju problem s tim da neko svoju seksualnost izražava ponosno i samouvereno - naveli su.

Australski model i influenser Jake već je i ranije poznat po svojim odevnim kombinacijama koje rado deli na društvenim mrežama. Kako je naveo The Sun, često je na meti kritika zbog toga, kao i zbog šminkanja, no pre godinu dana odgovorio je 'hejterima'.

- Ti komentari dolaze od nesigurnih muškaraca na TikToku koji imaju potrebu podeliti svoja mišljenja. Na Instagramu ima i stotine više, od žena, začuđujuće. Mržnju i kritike dobijam celi svoj život i u prošlosti me vodilo na neka mračna mesta. Jedina razlika je to što sam danas dovoljno snažan da krenem dalje i ne obazirem se - napisao je tada.

Bonus video:

08:43

ESPRESO NA NASTUPU EMINE JAHOVIĆ: Pevačica progovorila o PORODICI, evo šta kaže

(Espreso/24sata.hr/Tina Ozmec-Ban/Prenela:M.Ć)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.