VIDELI JOJ TRAGOVE UBODA PO RUKAMA, DROGA JOJ JE BILA DŽELAT! U lepoticu su svi bili ZALJUBLJENI, imala JEZIV život
Foto: Print Screen Youtube/ antiheroines

poTRESNO

VIDELI JOJ TRAGOVE UBODA PO RUKAMA, DROGA JOJ JE BILA DŽELAT! U lepoticu su svi bili ZALJUBLJENI, imala JEZIV život

Živela je za modnu pistu, ali njen život se brzo raspao.

Objavljeno:

Džija Karandži bila je jedna od prvih američkih supermodela. Na scenu je stupila krajem sedamdesetih godina prošlog veka, a modni svet je osvojila brzinom svetlosti.

Modni agenti uočili su je kad je imala 17 godina i smatrali su je ženom egzotične lepote, zbog čega se brzo postala "it" devojka s naslovnih strana. Živela je za modnu pistu, ali njen život se brzo raspao.

Rođena je u FiladelFiji, majka joj je bila domaćica, a otac je imao mali restoran. Razišli su se 1971, što je na nju ostavilo duboki trag. Sa 17 godina je otišla u Njujork i brzo je postala miljenica Kelvina Klajna, Ralfa Lorena, Diora i Armanija, piše Stil.

Bila je nesvakidašnja, "divlja", uživala je u svetskoj slavi i potpisala ugovor s modnom agentkinjom Vilhelminom Kuper, koja joj je postala kao majka. Veliki modni brendovi počeli su da se otimaju za nju, a glumila je i u kultnom muzičkom spotu "Atomic".

Iako je bila u vezi s muškarcima, Džija je otvoreno govorila da je gej i bila jedna od prvih manekenki koje su to javno otkrile. Oni koji su radili s njom govorili su kako nije neuobičajeno da se zaljubi u modele s kojima je snimala. Džija je delovala nezasito i po pitanju ljubavnog života i po pitanju upotrebe droga.

Još kao tinejdžerka se navukla na marihuanu i kokain. Heroin ju je uništio. Snimala je za Vog i pobegla kroz prozor, a iako su bili ljuti, šefovi tog magazina dali su joj drugu priliku. Kad su dobili slike od fotografa, shvatili su da joj se na rukama vide tragovi i crvene izbočine od uboda.

Uhapšena je 1981. jer je vozila pod uticajem droga, a iste godine je 21-godišnja manekenka morala da operiše šaku jer je toliko puta ubrizgala injekciju na isto mesto da se stvorio "otvoreni zaraženi tunel koji je vodio u njenu venu", ispričao je njen biograf Steven Fried.

Džija je otišla na rehabilitaciju, koju je dobila od socijalne pomoći jer nije imala novca. Hospitalizovana je 1986, kada je spavala napolju na kiši. U više navrata su je pretukli i silovali, a testovi krvi su pokazali da ima komplikacije povezane s AIDS-om. Preminula je 26. novembra 1986. od pomenutih komplikacija, a njen brat prisetio se ponašanja svoje sestre i sa žaljenjem rekao:

"Najveća greška koju smo napravili je što niko nije otišao tamo s njom. Mogli bismo da joj koristimo kao prijatelji".

Bonus video:

08:43

ESPRESO NA NASTUPU EMINE JAHOVIĆ: Pevačica progovorila o PORODICI, evo šta kaže

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.