DA LI JE OVO MOGUĆE? Otvoreno pismo SLAVNOG GLUMCA povodom SILOVANJA (72) će vas FRAPIRATI, posle toliko godina...
Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

STRAŠNO

DA LI JE OVO MOGUĆE? Otvoreno pismo SLAVNOG GLUMCA povodom SILOVANJA (72) će vas FRAPIRATI, posle toliko godina...

U novom izveštaju Mediaparta navodi se sledeće...

Objavljeno: 22:45h

Ranije ove godine, mnoge je šokirala vest da je slavnog francuskog glumca Žerara Depardjea, trinaest žena optužilo je za polno uznemiravanje.

Depardje (72) koji je stekao svoje ime u hitovima kao što su "Zelena karta" i "Poslednji metro" nakon optužbi za silovanje i seksualno uznemiravanjemlađe koleginice (22) suočio se sa novim optužbama. Trinaest novih žena pridružilo se navodnoj žrtvi silovanja, u optuživanju filmske zvezde za seksualno neprikladno ponašanje.

Nove optužbe nadovezuju se na optužbu koju je protiv Depardjea iznela francuska glumica Šarlot Arnould koja je izjavila da ju je glumac silovao u njegovoj vili u Parizu. Ona se 2021. odrekla zakonskog prava na anonimnost, u znak protesta zbog istrage koja suviše dugo traje, nakon što je Depardje optužen za silovanje i seksualni napad.

Otvoreno pismo Žerara Depardjea o silovanju
Otvoreno pismo Žerara Depardjea o silovanjufoto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Postoji snimak Depardjea seksualnog odnosa sa Šarlot iz avgusta 2018.

Glumac je rekao da je njihova veza bila sporazumna. U novom izveštaju Mediaparta navodi se sledeće: "Osim tužbe Šarlot Arnould, prikupili smo 13 iskaza žena koje kažu da su bile podvrgnute seksualno neprikladnom ponašanju ili ponudama slavnog glumca, različitog nivoa".

Nove optužbe nadovezuju se na optužbu koju je protiv Depardjea iznela francuska glumica Šarlot Arnould
Nove optužbe nadovezuju se na optužbu koju je protiv Depardjea iznela francuska glumica Šarlot Arnouldfoto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Dodaje se da su se slične scene dešavale, a žene koje su tužile glumca rade kao šminkerke, glumice ili ostali članovi ekipe - "Potvrđuju da im je stavljao ruku na zadnjicu, između nogu, na bedrima i stomaku, i da su bile izložene opscenim seksualnim predlozima, a ponekad i upornom stenjanju", navodi se.

Depardje je sada odlučio da kaže svoju stranu priče: "Nikada, nikada nisam zlostavljao ženu", napisao je u pismu koje je objavio Le Figaro. "Ne mogu više da dozvolim to što čujem, o onome što sam čuo o sebi u prethodnih par meseci. Mislio sam da me nije briga, ali zapravo mi je stalo. Ovo sve me pogađa, iscrpljuje me", napisao je i dodao, "da povredim ženu bilo bi isto kao da sam šutnuo majku u stomak".

žerar depardje, Žerar Depardje
foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Žerar je takođe dodao, da je žena koja ga optužuje "došla u njegovu sobu slobodnom voljom." Ipak, advokat navodne žrtve je izjavio da je ona skandalizovana njegovim otvorenim pismom i njegovim rečima.

"Često sam uradio ono što se drugi ne usude da urade: pomerao granice, uzdrmao uverenja, navike na snimanju između dva pokušaja, dve tenzije...da bi se smejali. Očito, nije svima bilo smešno. Ako sam verujući da živim intenzivno u sadašnjosti, povredio nekoga ili šokirao, to mi nije bila namera, i molim vas da me izvinite što se ponašam kao dete koje je želelo da se zabavi...u galeriji", prenosi BBC.

Bonus video:

03:14

EULEKS IMA PRAVO I OBAVEZU DA UČESTVUJE U ISTRAZI NA KOSOVU! Miškeljin tvrdi: Postoji mnogo kontradiktornih stvari

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.