Najvažnije informacije na jednom mestu: Sve je spremno za EXIT 2023!
Exit, Foto: Promo

promo

Najvažnije informacije na jednom mestu: Sve je spremno za EXIT 2023!

Četvorodnevne ulaznice su rasprodate! U prodaji su i dalje jednodnevne ulaznice, a za sve goste van Novog Sada ostavljen je odgovarajući kontingent na festivalskim kapijama.

Objavljeno:

Kapije EXIT festivala otvaraju se u četvrtak, 6. jula, u 19:00, a očekuje se da će kroz njih u četiri dana proći više od 200.000 ljudi! U ovom tekstu se nalaze najvažnije informacije o ovogodišnjem izdanju.

U EXIT Univerzum od 6. do 9. jula, uz podršku Gorkog Lista, sleću predvodnici najtraženije turneje na svetu The Prodigy, rap bogovi Wu-Tang Clan, Gremi rekorder Skrillex, kao i Eric Prydz, Nina Kraviz, Amelie Lens, Indira Paganotto, Alesso, Viagra Boys, Dimitri Vegas & Like Mike, Claptone, Keinemusik, Hot Since 82, CamelPhat, Ben Böhmer live, Agents Of Time live, Mind Against, Chase & Status, Sofi Tukker, LF System, Mahmut Orhan i Burak Yeter.

Stižu i Layla Benitez, Gioli & Assia live, Gheist live, 8Kays, Marko Nastić, Tijana T, Space Motion, Coeus, Kristijan Molnar, Human Rias, Mene, Ben UFO, Anetha, Avalon Emerson, Carlita, Desiree, Shimza, Cici, Patrick Mason, Partiboi69, Koboyo, Raven, X-Coast, Ignite, Wolfbrigade, Midnight, Cockney Rejects, Exciter, Massacre, The Toasters, Dry Cleaning, Rudeboy, Bojana Vunturišević, Atheist Rap, Pero Defformero, Porto Morto i mnogi drugi. Celokupan program je dostupan ovde.

ULAZNICE

Četvorodnevne ulaznice su rasprodate! U prodaji su i dalje jednodnevne ulaznice, a za sve goste van Novog Sada ostavljen je odgovarajući kontingent na festivalskim kapijama. Informacije o cenama ulaznica se nalaze u sekciji Ulaznice na festivalskom sajtu, kao i na prodajnim mestima i onlajn na stranicama Gigs Tix-a.

Exit
foto: Promo

Četvorodnevne ulaznice neophodno je zameniti za festivalske narukvice.

Radna vremena i lokacije zamenskih mesta:

U centru Novog Sada (Pozorišni trg): utorak 12-22h, sreda 12-22h, četvrtak 12-00h

U EXIT kampu na Štrandu: utorak 12-22h, sreda 12-22h, četvrtak 12-00h

Na Petrovaradinskoj tvrđavi: utorak 10-20h, sreda 10-20h, četvrtak 10-03h, petak 10-03h, subota 10-03h i nedelja 10-03h.

Festivalska narukvica se stavlja na levu ruku, važi za jednog posetioca i omogućava jedan ulazak svakog festivalskog dana u periodu od 19:00 do 03:00 posle ponoći. Festivalsku narukvicu nije dozvoljeno skidati za vreme festivala.

ULAZI

Kapije Exita otvaraju se svakog dana u 19:00, a zatvaraju se u 03:00, nakog čega nije moguće ući na festival. Zbog očekivane velike posete, EXIT apeluje na sve posetioce da na festival dođu ranije, kako bi izbegli gužve na kapijama. U toku jedne večeri posetioci mogu na festival ući samo jednom.

Posetioci su dužni da uvek imaju neki od ličnih dokumenata. Pored festivalskog obezbeđenja, ulaze kontroliše i policija, kako bi se izbeglo unošenje zabranjenih predmeta i supstanci na festival.

Exit
foto: Promo

PROGRAM, SATNICA I MAPA

Program ovogodišnjeg EXIT festivala se može pronaći ovde, a satnica je

Exit
foto: Promo

dostupna ovde.

Na Petrovaradinskoj tvrđavi će tokom festivala biti postavljeni bilbordi sa preciznom mapom festivala i svih bina, info pultova, hitne pomoći i slično. Flajere sa mapom festivala i satnicama posetioci mogu pronaći i na info pultovima, kao i kod promotera.

EXIT ĆE OVE GODINE BITI OTVOREN IZ SVEMIRA

U godini kada dostiže razmere EXIT Univerzuma, EXIT će u četvrtak, 6. jula otpočeti jedinstvenim istorijskim događajem – kao prvi festival u svetu otvoren iz svemira, u saradnji sa Komitetom za razvoj svemirskog programa!

Početak festivala biće obeležen uz čak tri ceremonije otvaranja – prva će otpočeti drevnom kakao ceremonijom praćenom nastupom Sarasvati Druna benda već od 19.30 časova na Pachamama bini, a nastaviće se magičnim performansom alhemičarke zvuka i vizionarke Vylane Marcus u 21 čas na mts Dance Areni. Uvertiru u najveću od tri ceremonije napraviće filantrop, motivacioni govornik i osnivač globalnog brenda Onnit Aubrey Marcus od 22.30 časova na Gorki List Glavnoj bini, a sve to biće krunisano prvim ikad otvaranjem festivala iz svemira i slanjem moćne poruke svetu!

FESTIVALSKI KAMP

Exitov kamp, najpopularniji festivalski smeštaj u Novom Sadu, i ove godine će od 4. do 11. jula biti smešten na Štrandu, najlepšoj peščanoj plaži na Dunavu.

Pored standardne ponude koju čine zatvoreni tuševi sa toplom vodom, toaleti, raznovrsna ponuda hrane i pića, prodavnica sa kamperskom opremom, stanica za punjenje elektronskih uređaja i lokeri za lične stvari, posetioci EXIT kampa imaće i muzički program od 17 do 20 časova. Kamp je otvorio svoja vrata, check in i check out biće mogući 24 sata, a recepcija će raditi tokom celog dana i noći sve do 11. jula.

Exit
foto: Promo

VOZOM NA EXIT!

EXIT festival i Srbija voz ponovo su odlučili da obraduju festivalsku publiku, olakšaju i ubrzaju put do Petrovaradinske tvrđave! I ove godine se uvode posebne linije vozova na relaciji Beograd – Novi Sad, a vožnje će trajati manje od sat vremena. Pored više od 30 redovnih dnevnih polazaka, biće organizovani i dodatni.

Vozovi će kretati iz pravca Beograda prema Novom Sadu u 00:00 i 01:00 čas, a iz pravca Novog Sada prema Beogradu u 1:30, 2:30, 3:30 i 4:30 časova. Svi vozovi će stajati na železničkoj stanici Petrovaradin, u neposrednoj blizini Tvrđave, kao i na stanicama Novi Beograd, Batajnica, Nova Pazova, Stara Pazova, Inđija, Beška, Sremski Karlovci i Novi Sad. Karte za dodatne linije dostupne su za kupovinu putem mobilne aplikacije ili web sajta Srbija Voza uz popust od pet odsto, kao i na blagajnama i kartomatima.

EXIT MOBILNA APLIKACIJA

Sve važne informacijame o EXIT 2023 izvođačima i nastupima dostupne su i u aplikaciji Woov.

EXIT KARTICA ZA PLAĆANJE

Kartica za plaćanje je zvanično i jedino sredstvo plaćanja za plaćanje pića, hrane i ostalih proizvoda na EXIT festivalu. Biće dostupna na svim uplatnim (top-up) mestima na festivalu i u kampu (samo za posetioce koji borave u kampu). Novac je moguće uplaćivati gotovinski ili platnom karticom. Novac na karticu može da se uplaćuje isključivo u dinarima (RSD). Nije moguća upotreba nijedne druge valute. Korisnici Visa platne kartice automatski stiču pravo na 5-15% popusta na plaćanje pića.

Moguće je povratiti nepotrošena sredstva u svakom trenutku na blagajnama koje su zadužene za to (označene sa „refundacija/refund“). Neophodno je da se refundacija izvrši na festivalu. Naknadni povraćaj sredstava neće biti moguć. Detaljne infomacije o EXIT karticama za plaćanje nalaze se na sajtu festivala.

FOODLAND

EXIT će i ove godine obezbediti izuzetno široku ponudu hrane, na čak četiri lokacije na kojima će se nalaziti objekti festivalskog Foodlanda.

Na centralnom Foodlandu, smeštenom nasuprot glavnog ulaza na festival, posetioci će moći da kupe peciva, kobasice, sendviče, palačinke, pice, paste, roštilj, kinesku hranu, kafu, čaj, „corn dog“, girice, pomfrit, tornado krompir, burgere, kokice, krilca, fišburgere, bečku, salate, chicken nuggets.

Na Foodlandu kod Akademije umetnosti biće dostupni roštilj, pice, sendviči, palačinke, kobasice, indeks sendvič, giros, salate, pomfrit, drpana prasetina, „corn dog“, chicken nuggets, kokice, ali i specijalna ponuda veganske hrane, sveže ceđeni sokovi, kafa i čaj.

Na Foodlandu u Gornjem gradu, kod Muzeja, moći će da se kupe kobasice, piletina, pomfrit, sendviči, indeks sendviči, pice, palačinke, vege burgeri, kokice, kirteš kolač, indeks sendviči, kafa i čaj.

Za sve kampere festivala obezbeđen je i festivalski Foodland na Štrandu sa širokom ponudom hrane, od doručka sa jajima, rižota, salata, roštilja, pice i palačinki, preko ceđenih sokova, do kafe.

Takođe, gotovi svaki štand nudi vegansku hranu.

EXIT MERCH

Zvanični EXIT merch prodaje se u EXIT shopu u blizini glavnog festivalskog ulaza, nasuprot centralnom Foodlandu. Tu posetioci mogu kupiti dizajnirane EXIT majice, dukseve, cegere i bandane, koristeći EXIT karticu za plaćanje.

PRAVILA EXIT FESTIVALA

DA – rančevi (školski ranac je maksimalna veličina) DA – šeširi/kape DA – upaljači DA – mobilni telefoni i tablet uređaji DA – naočare za sunce DA – cigarete i elektronske cigarete DA – mali kišobrani DA – kabanice DA – kapi za čišćenje kontaktnih sočiva DA – fotoaparati i kamere (uz zvaničnu press akreditaciju) DA – insulin (sa dijabetičarskim bukletom i ličnim dokumentima) DA – lekovi (uz originalni izveštaj doktora i originalno pakovanje)

NE – droga i opijati NE – noževi i ostalo oružje NE – flaše i konzerve NE – instrumenti NE – hrana i piće kupljeni izvan granica festivala NE – šatori NE – kućni ljubimci NE – veliki kišobrani NE – pokrivači NE – štapovi za „selfie“ NE – štapovi za GoPro kamere NE – GoPro kamere NE – eksterne baterije NE – dronovi NE – transparenti sa govorom mržnje uperenim ka verskoj i rasnoj pripadnosti, seksualnoj orijentaciji i sl. NE – dezodoransi i parfemi

LOST AND FOUND

Lost & Found šator se nalazi na centralnom Foodlandu (nasuprot glavnom festivalskom ulazu) i na njemu posetioci mogu ostaviti bilo šta što pronađu na festivalu (lični dokument, mobilni telefon, novčanik i sl.). Takođe, na pultu se mogu raspitati o predmetima koje su izgubili. Mogu pisati i na mejl lostandfound@exitfest.org.

PARKING

Ne postoji festivalski parking za posetioce. Najbliži parking je na gradskoj strani, pre mosta Duga ili u Petrovaradinu. Saobraćaj u ulicama u okolini festivala za vreme festivala je obustavljen. Vožnja od EXIT kampa do festivala se ne preporučuje. Zbog velikih gužvi na prilazu Petrovaradinskoj tvrđavi i nekoliko zatvorenih ulica u Petrovaradinu, vožnja može potrajati mnogo duže od pešačenja ili prevoza autobusom.

LOKERI

Na raspolaganju su lokeri male i srednje veličine, u kojima posetioci mogu ostaviti lične stvari, uz obezbeđenu struju. Loker se može iznajmiti na festivalu na centralnom Foodlandu na jedno veče ili za sve četiri festivalske večeri.

PRVA POMOĆ

Na Exitu sve četiri noći dežuraju i ekipe Crvenog krsta, službe Hitne pomoći i vatrogasna služba. U zavisnosti od jačine zvuka na koncertima, postoji opasnost da dođe do oštećenja sluha i drugih zdravstvenih tegoba. U zavisnosti od vrste i jačine svetlosnih efekata, postoji opasnost da dođe do oštećenja vida i drugih zdravstvenih tegoba. U slučaju da je posetiocima potrebna bilo kakva pomoć, mogu se obratiti radnicima obezbeđenja u prepoznatljivim fluorescentnim prslucima.

PSIHOLOŠKA PODRŠKA

Štandovi za psihološku podršku posetiocima nalaziće se na više lokacija – u EXIT kampu, na Foodland-u, ali i na OPENS State of EXIT zoni festivala. Cilj je da se posetiocima festivala pruži mesto za predah, podrška pri aktuelnim teškoćama i poverljiv razgovor.

EXIT INFO PULT

U svakom trenutku posetioci se mogu obratiti promoterima na info pultu, koji se nalazi u blizini Gorki List Glavne bine i Foodland-a.

EXIT UŽIVO

Live prenosi određenih EXIT nastupa biće emitovani na Facebook stranici i YouTube kanalu, a fanovi će na Instagram i TikTok nalozima moći da prate najuzbudljivije festivalske trenutke, dok će na Flickr nalogu biti dostupna selekcija najlepših fotografija Exita 2023.

Bonus video:

02:34

Exit festivao od 8. do 11. jula

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.