OVO BI BILA KATASTROFA: Ništa od prenosa prve utakmice Srbije sa Svetskog prvenstva u Kini?
Logo Svetskog prvenstva, Foto: FIBA

STRAŠNO!

OVO BI BILA KATASTROFA: Ništa od prenosa prve utakmice Srbije sa Svetskog prvenstva u Kini?

Da li je moguće da se ovo događa u 21. veku?

Objavljeno:

Potpuno rasulo u Kini, prvenstveno kada su u pitanju akreditacije za novinare, pa i same košarkaše, a neverovatno je da problem ima i glavni kamerman FIBA, zbog čega je pod znakom pitanja i prenos meča Srbija - Angola, piše Telegraf.

Meč koji je na programu u 09.30 u subotu po centralnoevropskom vremenu možda nećemo imati prilike da gledamo na malim ekranima.

Jedan od čelnika FIBA ušao je besan u akreditacioni centar, gde je rekao "Ovo je naš glavni kamerman, ako ne dobije akreditaciju, neće biti prenosa", prenosi Telegraf.

Ako ne bude prenosa, možemo da uradimo samo ovo
Ako ne bude prenosa, možemo da uradimo samo ovo foto: Giphy

FIBA inače uvek angažuje kamermane koji se razumeju u košarku i ne želi da angažuju lokalne kamermane Kineze, ako proceni da se ne razumeju u košarku.

Verovatno će organizatori u poslednji čas otkloniti ovaj problem, ali je skandal da je ovakvo rasulo dočekalo košarkaše i novinare na jednom ovako velikom takmičenju.

Takođe, čak 12 novinara iz 10 medija u Srbiji nije dobilo akreditacije. Odmah su kontaktirali ljude is FIBA, koji su rekli da nije do nijih nego da policija odobrava akreditacije posle provere.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.