GRIZLI IZ PRIBOJA SA ČAROBNOM LEVICOM: Grobari mu nikada neće zaboraviti ONU trojku, Saletovo tajno oružje!
Marko Gudurić, Foto: Starsport©

espreso specijal

GRIZLI IZ PRIBOJA SA ČAROBNOM LEVICOM: Grobari mu nikada neće zaboraviti ONU trojku, Saletovo tajno oružje!

Za seniorsku reprezentaciju Srbije debitovao je 2017. godine, kada je sa nacionalnim timom osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj

Objavljeno: 14:41h

Zauvek će ostati u srcima svih navijača Crvene zvezde, onakvu trojku ne može da postigne ’mali igrač’, za onakav šut su potrebna m**a do poda, (izvinite na izrazu, ali ne postoji adekvatniji izraz) van terena je predivna osoba koja uvek izađe u susret svakom novinaru i učtivo odgovori na isto pitanje po stoti put, ali kada je na parketu, ne želite da budete preko puta njega.

Iskonski talenat, onaj klinac koga primetite na terenu gde ima tridesetoro dece, levica kakva se rađa jednom u deset godina – ponos Priboja i košarkaš čije vreme tek dolazi.

Celu sportsku javnost u Srbiji je iznenadila vest da je na kraju sezone Marko Gudurić postao novi igrač Memfis Grizlisa, ali valjda ne mislite da je NBA klub slučajno izabrao baš doskorašnjeg košarkaša Fenerbahčea.

Marko Gudurić
Marko Gudurić foto: Starsport©

U Zvezdi je naučio da igra pod pritiskom, Željko je izbrusio njegov vanserijski talenat, a Sale u 24-godišnjem beku ima skriveni instrument koji može da zasvira najlepše tonove košarkaške igre kada zakažu prve violine reprezentacije Srbije. Čekaće svoju priliku iz senke, biće podrška svojim saigračima, ali ne sumnjajte, Gudura neće imati problem da uzme šut kad je bitno i da pogodi.

Ova sezona na klupskom nivou nije bila baš idealna, pošto je njegov Fenerbahče ostao bez trofeja u domaćem prvenstvu, a na fajnal-foru je završio na četvrtom mestu. Kada je reč o statistici, Gudurić je u regularnom delu sezone u Evroligi beležio 9,4 poena, 1,9 skokova i 2,2 asistencije po meču, dok je u plej-ofu imao učinak od 13 poena, 2 skoka i 1,3 asistencije.

Za seniorsku reprezentaciju Srbije debitovao je 2017. godine, kada je sa nacionalnim timom osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj. Što se mlađih selekcija tiče, na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina u Italiji, Gudurić je uvršten u idealnu petorku i proglašen za najkorisnijeg (MVP) igrača turnira.

Na ovogodišnjem Mundobasketu u Kini ne mora da bude MVP, ne mora da beleži po 15+ poena po utakmici, ali mi mu želimo da u finalu šokira Amerikance trojkom, kao što je onomad rastužio krcat Pionir Grobara!

BONUS VIDEO:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.