NAJBOLJI SI U EVROPI, POKAŽI TO I SVETU: Vasilije Micić u svom košarkaškom cvetu!
Vasa Micić, Foto: Filip Plavčić, Starsport©, Ilustracija/Espreso.co.rs

espreso specijal

NAJBOLJI SI U EVROPI, POKAŽI TO I SVETU: Vasilije Micić u svom košarkaškom cvetu!

Bez dileme najbolji plejmejker u Evroligi ove sezone

Objavljeno: 16:15h
Blažo Komnenić

Vasilije Micić je istinski primer koliko nepredvidivi mogu da budu putevi profesionalnog košarkaša.

Plejmejker iz Kraljeva odigrao je bez bilo kakve dileme sezonu karijere, sa svojim klubom postao je vicešampion Evrope, a nakon deset godina Efes je osvojio šampionat Turske, pobedivši u finalu Fenerbahče Željka Obradovića.

Ključni igrač Anadolu Efesa bio je upravo reprezentativac Srbije, koji je zajedno sa Šejnom Larikinom predstavljao najbolji bekovski tandem u Evropi. Brojke govore same po sebi. U Evroligi je odigrao 37 utakmica i prosečno provodio malo više od 28 minuta na parketu. Vasa je u proseku beležio 12,4 poena, 2,2 skoka i čak 5,5 asistencija po meču.

Moramo još malo vremena da se pozabavimo statistikom, pošto jednostavno ne možemo da ostanemo nemi na to da je Micić ove sezone odigrao fenomenalno i dokazao da ga svojevremeno nisu bez razloga proglašavali za najtalentovanijeg plejmejkera u Srbiji. Na fajnal-foru u Vitoriji je u polufinalu postigao 25 poena, dok je u borbi za pehar Evrolige ubacio 10 poena.

Cela košarkaška Evropa se poklonila sjajnoj igri 25-godišnjeg Kraljevčanina, koji je našao mesto u Evroligine dve najbolje petorke.

Nije delovalo pre nekoliko godina da će Vasa uspeti da svoj neosporan talenat pretvori u košarkaški kvalitet, ali prvi veliki projekat Mege se uzdigao poput feniksa i stasao u jednog od najboljih plejmejkera na Starom kontinentu.

Ipak, moramo da priznamo i kažemo jednu stvar: Vasilije Micić nije isti igrač kada nastupa u reprezentaciji Srbije, kao kada igra za svoj tim. Jednostavno kao da igra pomalo stegnuto i da ga pritisak ovdašnje javnosti ometa u tome da prikaže svoj neosporno znanje.

Sada ima priliku da pokaže celome svetu da se izlečio od tih dečijih bolesti, pošto će zbog povrede Miloša Teodosića imati veoma bitnu ulogu u timu Aleksandra Đorđevića, i da je spreman za velika dela!

foto: Beta/Branislav Božić

Sa reprezentacijom je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu pre dve godine, a u mlađim selekcijama ima dve srebrne medalje, na Svetskom prvenstvu do 19 godina (2013.) i Evropskom prvenstvu do 18 godina (2011.).

Sazreo je, nije više onaj uplašeni Vasa koji se plaši da preuzme odgovornost, nakon košarkaške edukacije Šarunasa Jasikivičiusa izrastao je u odgovornog plejmejkera, koji u svom asortimanu poseduje pregršt oružja od kojeg strahuje svaki igrač koji se nađe preko puta njega.

Vaso, vreme je, niko više ne sumnja u tebe, a nemaš razloga ni ti, jer svima je jasno da si igrač kakav se ne rađa baš svaki dan - budi onaj pravi i vodi nas do zlata!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.