AMERIKANAC SRAMNIM TEKSTOM RAZBESNEO SRBE: Usledile su brutalne poruke naših navijača!
Simonović, MIlosavljević i Đorđević, Foto: Starsport©

odgovor srba

AMERIKANAC SRAMNIM TEKSTOM RAZBESNEO SRBE: Usledile su brutalne poruke naših navijača!

- Nema Srbije? Moja baba je veći košarkaški stručnjak od tebe! Sramota - napisao je jedan srpskih simpatizara

Objavljeno: 22:26h

Brajan Vindhorst, novinar ESPN-a zadužen za praćenje košarke, analizirao je predstojeće Svetsko prvenstvo sa ciljem da nabroji konkurente SAD u borbi za medalje.

Ono što upada u oči je činjenica da ni jednom rečju nije spomenuo Srbiju, koju mnogi vide kao jednog od najvećih favorita za medalju u Kini.

Podsetimo, Srbija je aktuelni vicešampion sveta i Evrope, kao i srebrna sa Olimpijskih igara, pa je takav previde nedopustiv za nekoga ko prati "igru između dva obruča".

Vindhorst je prvo naveo da je sreća po Amerikance da se Slovenija, kao aktuelni evropski prvak, nije kvalifikovala jer bi "Luka Dončić i Goran Dragić bili pretnja". Američki novinar očigledno nije informisan da je Dragić u reprezentativnoj penziji.

Vindhorst u prvi plan izdvaja timove Kanade i Španije.

"Tim Kanade će imati najbolji roster koji je ikada imao. Mada, postoje pitanja u vezi sa tim da li će igrati sve zvezde na bekovskim pozicijama... Španija je uvek konkurentna, a na spisku će se ponovo naći Mark Gasol, Riki Rubio, Serhio Ljulj, jedan od najboljih igrača u Evropi. Ali Pau Gasol, Serž Ibaka, Nikola Mirotić i Serhio Rodriges ne igraju, tako da Španija možda nije na svom maksimumu".

Američki novinar se potom dotakao Grčke.

"Meč koji ćete iščekivati je potencijalni duel SAD i Grčke u drugoj rundi. Grčka ima talentovanog mladog košarkaša za kojeg ste možda čuli - Janisa Adetokumba. Baš kao i mnogi rivali u NBA, američki tim nema način da ga zaustavi, a sve je moguće u utakmici koja traje 40 minuta po internacionalnim pravilima".

Vindhorst se u nastavku teksta bavio selekcijom SAD, pa je jasno da je napravio ozbiljan previd ne pomenuvši Srbiju koja u svojim redovima ima petoricu NBA igrača (Jokić, Bogdanović, Bjelica, Marjanović, Gudurić), bivšeg NBA igrača Teodosića, kao i plejadu sjajnih igrača u evropskim okvirima (Micić, Milutinov...

Ovakav stav američkog novinara, sasvim razumljivo, nije se dopao srpskim navijačima koji su ga zatrpali porukama na društvenim mrežama. Izdvajamo neke od njih.

"Daj malo ljubavi za Srbiju jer će ona pobediti ove godine".

"Nema Srbije? Moja baba je veći košarkaški stručnjak od tebe! Sramota!"

"Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Boban Marjanović, Nikola Jokić... Oni igraju za Srbiju. Pitaj trenera Popovića (selektor SAD) ako ne znaš".

"Ne pominjete Australiju ni Srbiju u delu "ko će biti glavna pretnja SAD? Štaaaa?"

"Nadam se da će tim SAD potceniti Srbiju kao i vi u ovom tekstu"!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/ Kurir sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.