LUD MEČ DONEO NOVOG UČESNIKA MUNDOBASKETA: Šampion Evrope na kolenima, Crnogorci se hvataju za slamku spasa, Hrvati u paklu!
Foto: EPA/Robert Ghement

KVALIFIKACIJE ZA SP

LUD MEČ DONEO NOVOG UČESNIKA MUNDOBASKETA: Šampion Evrope na kolenima, Crnogorci se hvataju za slamku spasa, Hrvati u paklu!

Ponovo drama, ponovo preokret i ponovo favorit dolazi do pobede i plasmana u Kinu

Objavljeno: 08:14h

Sedmi učesnik Svetskog prvenstva u košarci, koje se održava u Kini, je reprezentacija Litvanije.

Nastavljaju se ludi mečevi u kvalifikacijama za Mundobasket, ponovo drama, ponovo preokret i ponovo favorit dolazi do pobede i plasmana u Kinu. Košarkaška reprezentacija Litvanije imala je dvocifrenu prednost četiri minuta pre kraja utakmice, ali su Holanđani izvanrednom serijom uspeli da obezbede produžetak. Ipak, Litvanci su na suvi kvalitet došli do pobede i plasmana na SP - 95:93! Pobednički koš delo je Mantasa Kalnijetisa.

Kalnijetis je ubacio 21 , uz pet asistencija i četiri skoka. Kod Holandije najefikasniji je bio Klofje sa 19 peona.

Veliki korak napred ka Kini napravili su Španci. U derbiju grupe I Španija je savladala Litvaniju 85:52. Kolum je bio najraspoloženiji u pobedničkom taboru, upisao je 18 poena, dok su Tima i Strelnijeks sa po 20 postignutih poena bili najefikasniji kod Letonije.

Svoju borbu u grupi I vodi i Crna Gora. Đetići su u veoma bitom meču savladali Ukrajinu - 90:84 i sada se nalaze na četvrtoj poziciji na tabeli. Crnogorci će u narednim susretima suprostaviti snage sa Letonijom, a ti mečevi će biti od presudnog značaja za plasman na SP.

Aktuelni evropski šampion je na kolenima - selekcija Slovenije je pretrpela novi poraz, ovoga puta od Turske - 77:86. Slovenicma je ostala teoretska šansa za plasman među 32 najbolje ekipe sveta. Korkmaz je sa 24 poena bio najbolji kod Turaka, a isti broj poena ubacio je Entoni Rendolf za vladara Starog koninenta

U grupi J Italija je nadigrala Mađare na njihovom terenu sa 69:63 i sada se nalazi na drugom mestu na tabeli. Điđi Datome je sa 18 poena bio najbolji u taboru Italijana, a najefikasniji igrač na meču bio je Vojvoda (Mađarska) - 25 poena.

Košarkaši Poljske iznenadili su Hrvatsku i pobedili 79:74 u poslednjoj utakmici dana igranoj u okviru Grupe J.

Poljake je do pobede predvodio Adam Vačinski sa 21 poenom, 14 je ubacio njegov imenjak Hrijanluk, dok su po 12 imali Ej Džej Sloter i Mateuš Ponitka. Kod Hrvata je Bojan Bogdanović bio raspoložen sa 22 poena, 17 je imao Dario Šarić, a 13 Ante Žižić.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.