POZNATO JE ŠEST UČESNIKA MUNDOBASKETA U KINI: Drim tim se i dalje čeka, a šta je sa Srbijom?
Foto: Dado Đilas

JOŠ MALO PA KRAJ

POZNATO JE ŠEST UČESNIKA MUNDOBASKETA U KINI: Drim tim se i dalje čeka, a šta je sa Srbijom?

Nadamo se da će na najvećoj košarkaškoj smotri Orlovi obezbediti svoje mesto

Objavljeno:

Ostalo je još četiri utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini, pet timova je već obezbedilo svoje mesto na najvećoj košarkaškoj smotri na planeti, a srpska reprezentacija se nalazi veoma blizu plasmana na SP.

Ono što nas najviše zanima je svakako grupa L gde se nalazi košarkaška reprezentacija Srbija. Nemačka i Grčka su sinoć u veoma dramatičnim duelima obezbedili plasman u Kinu, dok su izabranici Aleksandra Đorđevića na korak od odlaska na Svetsko prvenstvo.

Grci su u izuzetno neizvesnom meču u Tibilsiju savladali Gruziju u poslednjoj sekundi. Junak velike pobede Helena bio je Konstantinos Papanikolau, koji je uz zvuk sirene obezbedio Grčkoj kartu za Kinu.

Još jedan lud meč u grupi L odigrali su Nemci. Panceri su bili na pragu poraza, delovalo je da će Izrael napraviti iznenađenje u Lajpcigu, ali je Kleber 0,4 sekunde pre kraja iskoristio dodavajne iz auta Denisa Šredera i obezbedio produžetke svom timu. U nastavku Nemci su konsolidovali redove i trijumfovali.

Ostalo je još jedno mesto u grupi L koje vodi na SP, a mi se nadamo da će to biti naša selekcija.

Još jedan evropski predstavnik siguran je učesnik SP-a u Kini, a to je selekcija Češke. Oni su savladali u gostima ekipu Bosne i Hercegovine, rezultatom 85:81 i tako se plasirali na Svetsko prvenstvo.

U grupi K sa Česima nalaze se i Francuzi koji nisu matemtaički obezbedili prolaz, ali ih samo čudo deli od neprolaska na najveće planetarno takmičenje u košarci.

Što se Afrike tiče, Tunis i Nigerija su se već kvalifikovali, a iz američkog dela kvalifikacija još niko nije obezbedio plasman dalje, pa čak ni SAD, koje su pretrpele čak i jedan poraz - od Meksika (izveli su nejak sastav, najslabiji godinama unazad).

Kada je naša reprezentacija u pitanju, Saletovim Orlovima su potrebne još tri pobede iz pet mečeva da bi bili sigurni učesnici Mundobasketa, dok bi i dva trijumfa uz poneki poraz Izraela i Gruzije, Srbiju odvela u Kinu. Naravno, ne treba kalkulisati, već pobediti sve do kraja pa pun samopouzdanja otići na najveću svetsku smotru.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.