OGLASIO SE HRVATSKI VINOVNIK FAŠISTIČKOG ISPADA! Ognjene, crni sine, da li ti uopšte znaš o čemu pričaš?! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

ZASLUŽIO JE OTKAZ

OGLASIO SE HRVATSKI VINOVNIK FAŠISTIČKOG ISPADA! Ognjene, crni sine, da li ti uopšte znaš o čemu pričaš?! (VIDEO)

Nekad je lepo živeti u neznanju, ali onda ne smete da budete javna ličnost koja na društvenim mrežama deli politički nekorektne sadržaje...

Objavljeno: 12:16h

Disciplinska komisija Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) kaznila je člana stručnog štaba Hrvatske Ognjena Vukojevića novčano sa 15.000 franaka zbog kršenja kodeksa fer-pleja posle pobede u četvrtfinalu Mundijala protiv Rusije.

Vukojević je tokom slavlja u svlačionici snimio video poruku u kojoj trijumf posvećuje Ukrajini i podelio ga na društveni mrežama.

Zbog toga je izbačen iz sastava hrvatske selekcije, a potom se javno izvinio Rusiji rečima da njegova poruka nije imala političku poruku, nego je želeo da se zahvali prijateljima iz kijevskog Dinama, gde je nekada igrao, a sada je član stručnog štaba.

Ubrzo se oglasio i Ognjen Vukojević kratkim saopštenjem kako bi razasnio ovaj skandal:

- Razumijem i poštujem odluku Fudbalskog saveza Hrvatske. Ne bih želeo da budem teret reprezentaciji uoči izuzetno važnog polufinalnog susreta Svetskog prvenstva, kada je najpotrebniji mir. U mojim izjavama nije bilo nikakvih političkih konotacija, želeo sam samo da se zahvalim na podršci prijateljima u Ukrajini i mom klubu, kijevskom Dinamu, koji mi je dopustio učešće na Svetskom prvenstvu. Međutim, razumem da se te izjave mogu i drugačije interpretirati - kazao je Vukojević i dodao:

- Zbog toga mi je žao i izvinjavam se ruskoj javnosti ako su doživeli moje izjave na takav način. Izuzetno sam ponosan na ono što je Hrvatska do sada napravila u Rusiji i momcima želim puno sreće u preostalim utakmicama. Biću njihov najveći navijač do samog kraja.

BONUS VIDEO: VELJKO NOKAUTIRAO ITALIJANA, PA SE ČUO S MAMOM: Ceca je najsrećnija majka na svetu!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.