SRBI I HRVATI SU ISTA KRAVLJA BALEGA! Milojko Pantić opet zapalio Balkan, sada će se komšije gadno naljutiti na njega! (FOTO)
Foto: Fonet

NASTAVLJA...

SRBI I HRVATI SU ISTA KRAVLJA BALEGA! Milojko Pantić opet zapalio Balkan, sada će se komšije gadno naljutiti na njega! (FOTO)

Pričao je i Kolindinom ponašanju tokom i posle utakmice sa Rusijom

Objavljeno: 08:55h

Čuveni srpski sportski novinar i komentator Milojko Pantić gostovao je na N1 televiziji i, između ostalog, prognozirao ishod polufinalne utakmice Hrvatske i Engleske. Po njemu, Englezi će u finale.

- Setićete se da sam pre početka SP-a prognozirao da će Hrvatska u polufinalu igrati s Engleskom. To je bila procena na osnovu kvaliteta svih reprezentacija. Čini mi se da Engleska ima veće izglede za finale. Prvi razlog je da je Hrvatska iscrpljena i ispražnjena mentalno i fizički. Taj vulkan emocija koji je zahvatio sve, od igrača do navijača, ima svoje posledice. Emocije imaju moć da zamrače um do te mere da se gubi razum. Drugi razlog zašto mislim da su Englezi favoriti je zato što ih je Hrvatska 2007. godine u kvalifikacijama porazila i na neki način ponizila, iako im nije trebala pobeda. To će Englezi pamtiti i dok postoji fudbal igraće protiv Hrvatske s motivom više. To je taj motiv zbog kog mislim da će Englezi proći - kazao je Pantić koji prognozira čak da će Engleska na koncu osvojiti naslov svjetskog prvaka igrajući u finalu s Belgijom.

Milojko Pantić u Maderi
Milojko Pantić u Maderi foto: Marina Lopičić

U utakmici za treće mesto, po njegovoj prognozi, Hrvatska će se revanširati Francuskoj za, kako kaže, onu “krađu u polufinalu iz 1998. godine, kada ju je nadigrala, ali uz pomoć sudija nije pobedila i ušla u finale”. (dobro, nije samo uz pomoć sudija, malo je pomogao i Lilijan Tiram sa dva gola prim.aut.).

Pantić se očitovao i o svojim nedavnim gostovanjima u hrvatskim medijima koja su izazvala buru s obje strane granice. Čak je pritom citirao Miroslava Krležu.

- Genijalni Krleža je rekao da su Srbi i Hrvati ista kravlja balega koju je kotač povijesti pregazio, kao što balegu pregazi volovska zapreka. U tom smislu gledam na sve što se događa poslije mog gostovanja na HTV-u. Isto je to kod nacionalista u Hrvatskoj i Srbiji. Moje reči su u Srbiji falsifikovali. Falsifikovali su moju izjavu o tome kakav stav ima Srbija prema utakmici Hrvatska- Rusija. Rekao sam da je Srbija podeljena i da će građanska Srbija navijati za Hrvatsku, ali da postoji kleronacionalistička i šovinistička Srbija koja sanja da fudbalska Rusija pregazi na terenu Hrvatsku, ali da se to neće dogoditi jer je hrvatska ekipa bolja. Preveli su to kao da Pantić vređa Srbe jer je sve koji ne navijaju za Ruse nazvao klerofašistima. No, ja nigde nisam rekao klerofašisti. Ali to je njihov način da druge ponize i da im naprave metu na čelu. Čovek sam koji ne zastupa ta stajališta, ali prihvatam pozicije nacionalista. No, u toj borbi ne treba podmetati laži i falsifikate. Isto je i u Hrvatskoj. Pročitao sam da je neki nacionalista u Hrvatskoj napisao da što nas briga šta misli Srbija i Milojko Pantić. Poruka nacionalistima i u Hrvatskoj i Srbiji je zatvorite se u svoje krapinske pećine i vičite koliko hoćete: ‘Mi Hrvati’ i ‘Srbija, Srbija'”.

Komentirao je, dakako, i Vučićevu opasku na račun svoga prenosa utakmice Hrvatska – Rusija, rekavši da je to “plitkoumni nacionalistički populizam”.

- Možete li zamisliti bilo kojeg državnika u Evropi iz 20. veka da uopšte daje izjave o utakmici ili da ulazi u svlačionicu i grli i ljubi oznojene sportiste. To pokazuje da lideri u Srbiji i Hrvatskoj nisu pravi politički lideri - ustvrdio je Pantić.

BONUS VIDEO VELJKO NOKAUTIRAO ITALIJANA, PA SE ČUO S MAMOM: Ceca je najsrećnija majka na svetu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.