Da li ste mlađe ili starije dete? Šta to govori o vama? (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

na kom si ti mestu?

Da li ste mlađe ili starije dete? Šta to govori o vama? (FOTO) (GIF)

Porodica je svima najbitnija, a tako i treba da bude. Bez obzira kolika je razlika u godinama među njenim članovima, to je jedino mesto gde ćete uvek dobiti ljubav
Objavljeno:

Karakteristike po redosledu rođenja 1.Prvorođenci

Prvorođenci uvek traže odobravanje, a osim toga lakše ih može pogoditi kritika, pogotovo autoritativne figure. Psiholozi smatraju da kritiku mogu doživeti kao odbacivanje koje može podstaći nervozu i strah da će ih ‚‚zameniti" nekim drugim. Takođe su manje skloni kršenju bilo kakvih pravila i dosta su organizovani i odgovorni.

foto: Thinkstock

2. Drugo dete u porodici

Manje su zabrinuti i opušteniji baš kao i roditelji koji su s drugim detetom imali više samopouzdanja. Dobro sarađuju i glavne su diplomate u porodici. Iznad svega su jako osetljivi na potrebe i osećanja svih oko sebe. Vrlo su prilagodljivi, upoređuju se s drugima koji su sličnih godina. Realno gledaju na svoje talente i sposobnosti. Drugo dete u porodici se često fokusira na područje u kom prvorođenac nije bio uspešan.

foto: tumblr

3. Najmlađe dete u porodici

Najmlađoj deci niko ne može da preuzme ulogu ‚‚bebe" u porodici i zato nemaju razloga da odustanu od detinjastog ponašanja. Okruženi su s pomoći starijih braće i sestara i usmereni su na ono što drugi mogu da učine za njih. Najmlađa deca su često buntovnički raspoložena, imaju najmanje ograničenja i spremnija su za upuštanje u rizik.

foto: Profimedia

(Espreso.co.rs / Izvor: zadovoljnadnevnik.hr)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.