Joooj, ne pubertet!  Deca već sa 2 godine ulaze u ovu nezgodnu fazu (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

samo roditelji znaju

Joooj, ne pubertet! Deca već sa 2 godine ulaze u ovu nezgodnu fazu (FOTO) (GIF)

Jeste da su neodoljivi, ali za to vreme dok im hormoni pište na uši zaista mogu biti nepodnošljivi
Objavljeno:

Nemaju sva deca koja se doktorima jave sa jednim simptomom prevremenog puberteta stvarni medicinski problem. Kako kaže Pol Kaplovič sa Dečijeg nacionalnog medicinskog centra u Vašingtonu, prerani razvoj grudi ili rast stidnih dlačica mogu biti izolovani slučajevi koji nemaju veze sa stanjem prevremenog puberteta.

foto: giphy

Šarlin Denton iz Velike Britanije čija je ćerka već sa dve godine počela pokazivati znakove puberteta. - Nedugo nakon drugog rođendana počele su da joj se razvijaju grudi, ali doktori su me uveravali da je s njom sve u redu. Kad su grudi i dalje nastavile da joj rastu, doktori su uradili neke testove i ustanovili stanje prevremenog puberteta. Bila sam šokirana, nisam znala da takvo nešto uošte i postoji- rekla je Šarlin.

foto: Profimedia

Lečenje prevremenog puberteta zavisi od uzroka, a primarni cilj je terapijom zaustaviti rast visine, pošto može dovesti do invaliditeta kasnije u životu. Kod stanja kod kojih uzrok nije poznat, terapija obično uključuje mesečne doze lekova koji se ubrizgavaju da bi zaustavili razvoj.

foto: giphy

(Espreso.co.rs / Izvor: klix.ba)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.