OVE ČETIRI BILJKE TERAJU KOMARCE IZ DVORIŠTA: Ne treba vam sprej, priroda sve rešava sama - oduševićete se!
Komarac, Foto: Profimedia

lanac ishrane

OVE ČETIRI BILJKE TERAJU KOMARCE IZ DVORIŠTA: Ne treba vam sprej, priroda sve rešava sama - oduševićete se!

Pravo iz prirode

Objavljeno:

Roj komaraca može se rešiti i na prirodniji način, bez upotrebe sprejeva i opojnih mirisa koji ih teraju.

Uživanje u dvorištu i vrtu često je problem leti, ali majka priroda daje rešenje, a to su Vretenca ili vilin konjic.To su insekti duguljastih tela koji mogu pojesti i do 100 komaraca dnevno. Larve naime, pojedu najviše komaraca, piše Women's Health.

Ako želite da ih privučete zasadite ove biljke:

1. Crnooka Suzana (Thunbergia alata)

Ako niste vešti u održavanju, ovo je savršena biljka za vas i vaš vrt kako bi se lakše borili protiv dosadnih komaraca. Ova blistava biljka može preživeti u gotovo bilo kojoj vrsti tla i samo joj je potrebno sunčevo svetlo te redovito za što bolji cvat.

2. Sagittaria subulata

Na prvi pogled možda mislite da je ova biljka korov ili vrsta trave, no nije. To je vodena biljka kojoj je za rast potrebna tvrda voda i supstrat bogat hranjivim tvarima. Ali ne brinite, ova biljka je prikladna za početnike, sve dok je pravilno sadite.

3. Livadska kopriva

Osim što će ulepšati vrt, nije teška za uzgajanje i zahteva samo sunčevu svetlost, malo hlada i malo vode. Ova biljka je idealna za suva područja, jer može dugo trajati bez vode.

4.Hajdučka trava

Nekad se koristila u lekovite svrhe, a vi je možete iskoristiti za privlačenje kukaca. Da bi ova biljka uspjela, potrebno joj je puno sunčeve svetlosti i zemlje koja nije vlažna.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24 sata hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.