NIKO VIŠE NEĆE MOĆI DA VAS SLAŽE: Naučite kakav je govor tela osobe koja ne govori istinu, ovi pokreti je odaju!
Ovako možete nekoga uhvatiti u laži, Foto: Profimedia

ljudska psiha

NIKO VIŠE NEĆE MOĆI DA VAS SLAŽE: Naučite kakav je govor tela osobe koja ne govori istinu, ovi pokreti je odaju!

Jedan od najlakših znakova govora tela koji možete primetiti, a znači da osoba laže je ako prekriva lice ili usta dok priča

Objavljeno:

Psiholozi veruju da se ključ za otkrivanje laži krije u govoru tela i ako pažnju usmjerimo na to, možemo otkriti i najmanje laži.

Ovo su neke stvari na koje morate obratiti pažnju:

1. Pratite pauze

Jedan od najčešći znakova koji otkriva je li osoba laže su pauze između rečenica. Ako osoba pravi preduge pauze ili uzima više manjih pauza dok govori, verojatno laže i uzima pauze da razmisli šta će reći.

2. Obratite pažnju na trajanje emocija

Prirodne emocije obično ne traju više od 5 sekundi. Ako neko ima isti izraz lica duže od 5 sekundi, verovatno ga glumi. Ne možemo imati isti izraz 10 sekundi.

3. Obratite pažnju na redosled

Naučnici su otkrili da emocije uvek dolaze pre reči. Ako osoba prvo kaže 'ljuta sam', a tek onda primetite ljuti izraz lica, verovatno laže.

4. Proverite iskrenost emocija

Prave emocije su iskrene i nije ih uvek jednostavno pokazati. Emocija je iskrena ako se menja celo lice, a ne samo deo. Na primer, ako se osoba iskreno nasmeši, ne promene se samo usne, nego bi i bore trebale biti bliže očima, a obrve spustiti prema dole.

5. Obratite pažnju na ponavljanje

Iako je nekim ljudima ponekad teško izraziti rečima ono što misle, previše ponavljanja može biti znak da osoba laže. Ako on ili ona neprestano nešto ponavljaju to znači da pokušavaju i vas i same sebe uveriti u to.

6. Ogovaraju istim rečima ili izrazima koji su postavljeni u pitanju

Izbor reči takođe puno govori. Ako osoba koristi iste one koje su korišćene u pitanju, ne oseća se dovoljno sigurno i pokušava se držati onoga što ste vi rekli jer se možda boji da će reći previše ili otkriti nešto drugo.

7. Pokrivanje lica ili usta

Jedan od najlakših znakova govora tela koji možete primetiti, a znači da osoba laže je ako prekriva lice ili usta dok priča, prenosi Bright Side.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.