OVA STVAR U VAŠOJ KUĆI OZBILJNO UTIČE NA RUŠENJE IMUNITETA: Dobro pazite da ne preterate!
Foto: Promo

interesantno

OVA STVAR U VAŠOJ KUĆI OZBILJNO UTIČE NA RUŠENJE IMUNITETA: Dobro pazite da ne preterate!

Iako nam je toplota prijatna, temperatura u stanu ne bi smela da prelazi 19 stepeni

Objavljeno:

Unošenjem dovoljno vitamina i minerala, izbegavanjem zadimljenih i zagušljivih prostorija jačate imunitet i smanjujete opasnost od prehlada i gripa.

Iako nam je toplota prijatna, temperatura u stanu ne bi smela da prelazi 19 stepeni.

Suv vazduh i sedenje pored izvora toplote izazivaju oticanje sluzokože disajnih puteva, te ona postaje podložnija za alergene, bakterije i viruse. Isušena sluzokoža gubi elastičnost i na njoj se mikroorganizmi brže razvijaju.

Smanjena vlažnost vazduha kod zdravih osoba izaziva nadražajni kašalj i promuklost, a kod astmatičara i pacijenata s hroničnim bronhitisom napade gušenja.

Što se tiče jačanja imuniteta hranom, svakodnevno bi trebalo jesti jabuke, citrusno voće i sežve povrće, koje možete zameniti i zamrznutim. Suvo voće, poput suvih šljiva, smokvi i grožđa, predstavlja riznicu neophodnih minerala, saglasni su lekari..

Drastično unošenje u organizam vitaminskih preparata nije uvek dobro.

Vitamini iz voća i povrća bolji su od umetnih, jer se s njima ne možete predozirati, što se za suplemente ne bi moglo tvrditi. Ako već uzimate vitaminske dodatke, posavetujte se sa svojim lekarom. Osim teške hrane, veliki izazov za zdravlje u ovom razdoblju predstavlja i činjenica da se malo krećemo i mnogo vremena provodimo u zatvorenim prostorijama.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Fokus)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.