U TOKU JE DLAKAVI JANUAR! To nije za džabe, postoji 1 RAZLOG što žene u ovom mesecu puštaju DLAKE! (FOTO)
anuhairy, ilustracija, Foto: Profimedia

NEMOJTE BITI IZNENAĐENI

U TOKU JE DLAKAVI JANUAR! To nije za džabe, postoji 1 RAZLOG što žene u ovom mesecu puštaju DLAKE! (FOTO)

Da li ste čuli za "Januhairy"?

Objavljeno:

"Dlakavi januar" je kampanja na društvenim mrežama koja slavi dlake na ženskom telu i koju je 2019. godine pokrenula Britanka Lora Džekson. - Iako se osećam samouvereno u vezi sa svojim dlakama, neki ljudi to ne razumeju i osuđuju me jer se ne brijem, pa sam shvatila da sama ne mogu da promenim nametnute standarde lepote - objasnila je prošle godine Džekson za BBC.

foto: Printscreen Instagram

Dakle, njen cilj je da podstakne žene da u januaru (ali, ako žele, i tokom ostatka godine) prestanu da se depiliraju i da ponosno pokažu svoje dlake na društvenim mrežama kako bi se srušili postojeći standardi lepote.

Na isto je u avgustu prošle godine ukazala i manekenka Emili Rajtakovski koja je za "Harper's Bazaar" ponosno pokazala svoje dlakave pazuhe. A kampanja "Januhairy" ove godine ima i humanitarnu svrhu. "Prikupljena sredstva od kampanje doniraćemo organizaciji za zaštitu i očuvanje životne sredine TreeSisters", piše u fejsbuk objavi na službenoj stranici kampanje uz poziv i onima koji ne učestvuju da počnu više da razmišljaju i pričaju o klimatskim promenama i svemu što mogu da urade kako bi spasili Zemlju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.