UZ OVE TRIKOVE SARMA ĆE UVEK ISPASTI DOBRO: Korisni saveti za pripremu kupusa, mesa i pirinča!
Foto: Profimedia

za uskusan ručak

UZ OVE TRIKOVE SARMA ĆE UVEK ISPASTI DOBRO: Korisni saveti za pripremu kupusa, mesa i pirinča!

Ne zaboravite sarmu krčkati na slaboj vatri dva do tri sata, tako će biti najbolja!

Objavljeno:

Kuvari i internet prepuni su najboljih recepata za sarmu, a mi vam donosimo nekoliko saveta kako da uvek ispadne – fantastična!

Kupus je jedan od najvažnijih delova sarme. Nije svaki kupus za sarmu. Odaberite sveži koji ćete sami ukiseliti, imaće poseban ukus. Ako za to nemate mogućnosti, kupite radije na tržnici domaći nego onaj vakuumirani.

foto: Printscreen Youtube

Naravno, važno je i meso! Neki kuvari kažu da se treba koristiti samo svinjetina, a drugi će preporučiti mešavinu svinjetine i junetine. Bilo bi dobro izmešati delove svinjske plećke i vrata. U loncu treba biti i malo dimljenog mesa koji će mesu dati ukus i aromu.

Ne zaboravite sarmu krčkati na slaboj vatri dva do tri sata, tako će biti najbolja!

Pirinač nije potrebno kuvati nego je samo nekoliko minuta potopiti u vodu. Sarmu u lonac treba slagati vertikalno, a ne vodoravno. Lakše ćete je vaditi kad bude skuvana, a tako se sarma neće odmotavati ni okretati.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Večernji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.