AKO HLEB DRŽITE U KESI, ODMAH PRESTANITE! Tako će brzo UBUĐATI, evo šta je REŠENJE
Gde vi držite hleb?, Foto: Stock

DOBAR TRIK

AKO HLEB DRŽITE U KESI, ODMAH PRESTANITE! Tako će brzo UBUĐATI, evo šta je REŠENJE

Stajanjem, gluteni, proteini pšenice počinju da se povezuju i hleb postaje sve tvrđi

Objavljeno:

Sušenje hleba ne može se sprečiti, ali se može odložiti.

Stajanjem, gluteni, proteini pšenice počinju da se povezuju i hleb postaje sve tvrđi. Koliko dugo će ostati svež zavisi i od podneblja u kojem živite. U područjima sa puno vlage u vazduhu na sobnoj temperaturi hleb neće izdržati dugo jer vlaga podstiče rast buđi.

Ukoliko se svež hleb čuva u plastici, vlaga može da ‘skvasi’ korice i da čitav hleb učini gnjecavim. To je greška zbog koje se hleb može brzo ubuđati ili postati bajat već posle nekoliko sati.

Kesa će polako, ali sigurno “osušiti” hleb, a sobna temperatura je idealna za razvoj buđi, piše Stvar ukusa.

Najbolje rešenje, kažu, jeste da stavite hleb u zamrzivač. Zamrzavanjem možete sačuvati svežinu hljeba na duži rok, čaki i do dva meseca. Stavite ga u aluminijsku foliju i dobro zamotajte kako hladni vazduh ne bi stvorio na njemu kristale vode. Vrlo je praktično zamrznuti već narezane kriške.

Zamrznuti hleb možete odmrznuti na dva načina:

Ako vam treba odmah, stavite ga u aluminijsku foliju i zagrejte u rerni;

Ako želite svež hljeb za ujutru, izvadite ga pred spavanje i stavite na čistu kuhinjsku krpu da se preko noći lagano otapa. Ujutro će ukus biti kao da ste ga tek kupili.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.