KOMUNIKACIJA PO ZODIJAKU: Bik zavodi dodirima, a lav rečima! Šta vaš znak kaže o VAMA!?
Šta vaš znak govori o vama?!, Foto: Profimedia

PROVERITE!

KOMUNIKACIJA PO ZODIJAKU: Bik zavodi dodirima, a lav rečima! Šta vaš znak kaže o VAMA!?


Šta vaš znak govori o vama?!

Objavljeno: 07.04.2019. 20:55h
  • 7

Neki znakovi zodijaka su bolji ‘na jeziku’, a drugi zavode neverbalno. Ovnovi ne vode računa o tome kako će reči delovati na voljenog, a Blizanci često imaju problema sa slušanjem svog partnera.

Proverite svoj znak:

Ovan

Prednosti: Vrlo ste direktni, otvoreni, ne podnosite manipulacije i smatrate da je bitno izgovoriti ono što mislite i osećate. Kod vas nema sivih zona, nema tabua, a još manje tajni. Tako vrlo jasno dajete do znanja svom partneru šta vam je bitno i kako na vas utiče njegovo ponašanje.

Mane: Ponekad vam je bitnije reći nego saslušati što druga strana ima da kaže. Nekad znate i da povredite svojim rečima, ne vodite puno računa o tome kako će vaše izjave delovati na partnera. Često ćete ga 'ubosti' u područje ranjivosti, pa lako dođe do svađa koje su često burne.

Bik

Prednosti: Komunicirate promišljeno i argumentirano. Vrlo konkretno i nedvosmisleno upoznaćete partnera s vlastitim potrebama i očekivanjima koje imate prema njemu. Ne podnosite blebetanje i isprazne razgovore. Svoja osećanja komunicirate vrlo realno, a ponekad i dodirima.

Mane: Znate biti silno tvrdoglavi, držati se slepo svojih uverenja i pritom zanemariti da postoji i druga strana priče koja je možda jednako realna kao i vaša. Manje namećite svoju istinu kao jedinu, pokušajte uzeti u razmatranje i partnerove argumente, priznati mu da je u pravu.

Blizanci

Prednosti: Na zabavan i šaljiv način ispričaćete ono što vam je bitno, a vaša duhovitost i ležernost sjajni su alati u isceljivanju partnerove ljutnje, kao i u smanjivanju napetosti u odnosu. Volite da razmenjujete svoje misli s voljenom osobom, a dobar razgovor podiže vam i libido.

Mane: Iako ste sjajni u verbalizaciji svojih misli i osećaja, nedostaje vam talent za slušanje. Jedva čekate da partner kaže svoje, ne kako biste čuli šta ima da kaže, već da biste vi mogli da izrazite svoje stavove. S obzirom na to druga strana ponekad ima osećaj da je ne slušate i ne prihvatate.

Rak

Prednosti: Vi vidite i čujete i više nego što je izrečeno. Možete osetiti partnerova stanja, ponekad i predosetiti njegove namere. Kad postavljate puno pitanja i malo pričate o sebi, to je dokaz da ste zaljubljeni. Znate rečima dopreti do srca drugih, utešiti, pružiti nadu.

Mane: Niste veoma otvoreni, kao da se bojite iskreno progovoriti o svojim osećanjima jer smatrate da biste time mogli da naljutite partnera ili da ugrozite sklad u odnosu. I zato ćutite i prećutkujete, a neispričano se gomila. Potom vam jednog dana samo pukne film i nastane tornado.

Lav

Prednosti: Vešti ste u uveravanju. Zavešćete rečima vrlo vešto, tako da druga strana neće niti znati šta joj se događa. Znate nasmejati voljenu osobu, utešiti je, a kada ste zaljubljeni želite čuti baš sve o tome što joj se događa. Pažnja koju pružate za partnera je dokaz ljubavi.

Mane: Volite biti u pravu i teško podnosite kada vam se partner suprotstavi kontraargumentima. To doživljavate lično, kao napad na sebe, a ne kao puko neslaganje. A kakvu tek dramu znate 'složiti' kada vas voljeni/voljena povredi… Tada ego vodi igru.

Devica

Prednosti: Vi ste prilično razumna osoba i volite razumne dijaloge. Vrlo vešto ćete svoje misli zapakovati u reči, i nakon što vi izgovorite svoje, partneru će biti sve jasno. Ne volite igrice, manipulacije, cenite otvoreni i iskreni razgovor te dobru argumentaciju.

Mane: Previše razmišljate. Previše analizirate. Nekad ste i suviše kritični. Zamerićete partneru sitnice koje samo vama imaju tako poseban značaj. Znate i biti vrlo odsečni, pa i arogantni kada se naljutite. Ne podnosite gnjavatore i duge prepirke bez konkretnog završetka.

Vaga

Prednosti: Silno ste ljubazni, želite ugoditi i zato ćete se složiti s partnerom i onda kada niste preterano oduševljeni njegovim izborom. Znate biti vrlo diplomatični, pa i lukavi kada nešto treba. Okolo, naokolo pa odmah na cilj – to je vaša deviza. I kompromis će uvek biti vaša opcija.

Mane: Kada doživite nepravdu niko se ne može više rastužiti i naljutiti od vas. Silno vas pogađa ljudska grubost i neiskrenost. Ali ne primjećujete uvek sebe, kada ste vi u ulozi osobe koja manipuliše i širi preteranu ljubaznost samo s ciljem da bi dobila ono što traži.

Škorpija

Prednosti: Niko ne može tako stručno, putem razgovora detektovati koren problema kao vi. Ne bojite se da pitate jer ste spremni na svaki odgovor. Znate voditi vrlo duboke i intenzivne razgovore, a ponekad uživate i u polemikama koje vas vode ravno u spavaću sobu.

Mane: Retko ko može biti toliko otrovan na rečima kao vi. Ponajviše zato što prepoznajete slabu tačku u drugima i ciljate ravno u nju, tek s par pomno odabranih reči. Niste osoba od kompromisa, ne verujete u njih. Vi igrate na sve ili ništa, što ponekad vodi u destruktivnost.

Strelac

Prednosti: Iskrenost je vaša vrlina. Ono što mislite to i govorite. Ne podnosite igrice i natezanja. Partner uvek zna na čemu je. Svojim rečima znate drugu stranu motivisati i inspirisati na delovanje. Poštujete i uvažavate partnerove stavove i onda kada vam ne idu u prilog.

Mane: Dajete savete i onda kada se to od vas ne očekuje, onda kada partner želi da ga samo saslušate, zagrlite ili utešite. Znate biti naporni kada vam je nešto potrebno ili tražite ili kad mislite da druga strana treba vašu pomoć. Vaša iskrenost i jezičavost nekad znaju i zaboleti.

Jarac

Prednosti: Ono što pričate treba imati glavu i rep, neku strukturu, smisao, dovesti do nekog rešenja. Zato progovarate tek nakon što dobro promislite. Držite do reči jer iza njih trebate i stati, stoga nećete obećati nešto što ne možete ispuniti. Komunicirate odgovorno i pouzdano.

Mane: Nekad ste previše ozbiljni, strogi, niste od onih koji će brigu udariti na šalu. Zbog toga partneru nekad može biti teško s vama jer ćete od njega tražiti konkretne i ozbiljne odgovore, a zna, ako ih ne uspe ispoštivati da će time ozbiljno ugroziti vaš odnos.

Vodolija

Prednosti: Vaša dobra strana jeste da uvažavate različitosti, pa to što partner voli ili misli drukčije od vas, vama neće biti problem. Imate tu ljudsku, humanu crtu koju vrlo često komunicirate s ljudima koje volite. Želite biti od pomoći, želite biti podrška i to ćete drugima dati do znanja.

Mane: Znate biti nepouzdani. Obećaćete nešto, ali po putu zaboraviti na to. Ne zato što to nećete hteti da obavite, nego jednostavno na to zaboravite. I onda kada se partner naljuti, to vas iznenadi. A kad se vi naljutite, onda ne birate reči. Baš njima znate povrediti.

Ribe

Prednosti: Vaš stil je nežan, brižan i uviđavan. Vaše reči imaju cilj da spasu osobu koju volite. Znate reći pravu reč u pravo vreme i razgaliti partnerovu dušu. Kao i Rak, često čitate između redaka, a kad vam izgovoreno bude u suprotnosti s onim što osećate, mirišete laž.

Mane: Ponekad znate biti neiskreni, zatajiti nešto što je bitno, a kako istina uvek ugleda svetlo dana, znate se naći u nevolji. Niste od onih koji jasno izgovaraju što žele i što im smeta, tako da vaš partner može biti na pravim mukama jer ne zna šta sme da kaže. 

BONUS VIDEO:

Kurir dnevni horoskop za 08.04.2019.

(Espreso.rs / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media